Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kolo får chansen i Ligacupen.

De unga får chansen

tis 5 nov 2002 kl 21:25

Wenger har beslutat att ge lagets yngre talanger chansen under onsdagens drabbning mot Sunderland. Det blir knappast den typiska startelvan som kliver in på Highbury för att ta poäng i Worthington Cup.

Stuart Taylor, Sebastian Svärd, Jermaine Pennant, Kolo Toure, Francis Jeffers, Ryan Garry, Jerome Thomas, Sthatis Tavlaridis, Oleg Luzhny, och Igors Stepanovs.

Det är dessa tio som kommer att matchas i sällskap med återvändande Van Bronckorst och Pires. Allt enligt The Scotsman. Det framkom på en presskonferens under tisdagskvällen. Arsene Wenger sade sig sätta stor tilltro sitt lags yngre förmågor, som han kallar framtidens stjärnor.
- Det här är ett mentalt kraftprov, och ett utmärkt tillfälle att söka ta en plats i det ordinarie laget. Ett kraftprov mot ett annat starkt och fysiskt spelande lag.

Fyra raka förluster med det ordinarie laget innan vändningen mot Fulham tycks inte bekymra Wenger nämnvärt. Däremot nämndes lagets tidigare svaga insatser i just Worthington Cup som något som fick honom att ta till starka mycket ord
- Det jag beklagar allra mest, är att vi inte har lyckats göra bra ifrån oss i Worthington Cup.

Arsenal har inte vunnit cupen sedan Wenger kom till klubben. The Gunners har bara vunnit turneringen två gånger, säsongerna 1986-87 och 1993-94.

Wenger är nu övertygad om att Arsenal ska ta hem säsongens cuptitel. Och det genom att just ge de unga chansen. Samtidigt passade Wenger på att uttrycka sin oro för konsekvenserna av turneringens framtid om en vinst i Worthington Cup inte kommer att garantera plats till spel i UEFA-cupen
 - Förbundet kommer att ta död på hela turneringen om man istället ger ytterligare en biljett till europeiskt spel baserat på en ligaplacering i framtiden.

Peter Weyde