Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

U-137

lör 2 nov 2002 kl 07:42

U-137. Vad har den med Arsenal att göra? Tja, kanske ingenting.

Eller en hel del, det beror på hur man ser det. Eller kanske snarare hur djupt ner i flaskan man söker sin tröst i tider svarta som dessa. Djupt ner kommer man av en djupdykning, sånt borde U-båtar göra och inte fotbollslag. Framförallt inte mitt fotbollslag. Dessutom är allt så mörkt i djupet. Rent av svart, som var den egentliga färgen på U-båten Röd oktober. Rött som i Arsenal som målade om det till svarta oktober. Innan ni börjar tro att jag har rökt på fullständigt så kan vi ju bara glatt konstatera att oktober är slut och Arsenal därmed är på väg upp ur djupet för att åter förbluffa världen. Och där någonstans slutar väl likheterna med U-båtar i allmänhet och U-137 i synnerhet får vi väl hoppas. Förutom att när jag spelar upp söndagens match i fantasin så påminner Fulhams spelare inte så lite om förvirrade värnpliktiga på en hopplös jakt efter "stormakt Röd".

Vad man annars kan lära sig av historier som dessa är att det ibland är svårt att bibehålla proportionerna här i livet. Framförallt i tider av motgång tycks det vara lätt att "se" fatala misstag när det egentligen handlar om snedstudsar, eller att ens egna hjältar plötsligt över en natt liknas vid korpspelare när det i själva verket är en motståndare som gör en bra prestation. Eller tycka att den där minken är fasligt lik en U-båt, typ.

Jag orkar inte gräva fram den exakta statistiken men i matchen mot Blackburn pratade kommentatorn om en si så där 27-28 målchanser för Gunners  och 4 stycken mot. Osäkert om Edus snygga lobb räknas in i de 4. Hur som helst vet vi alla hur eländet slutade och på kvällen och de efterföljande dagarna kunde man läsa hur i princip varenda en av de medverkande, och några till, borde om inte sparkas så åtminstone säljas så snart man fick ett rimligt bud. Själv har jag lite svårt att köpa den sortens matematik. Om 2 och 2 var fyra igår kan det inte vara 5 idag. Visst, jag slet mitt hår och surade som en barnunge ganska långt efteråt men efter ett tag måste man ändå acceptera att Brad Friedel gjorde en idiotmatch samtidigt som en del gunners inte gjorde det. Vi gjorde självmål åt ena hållet och missade öppen kasse åt det andra. So be it. För den som trodde på snacket att vi skulle gå obesegrade genom hela säsongen förstår jag att det blev ett tufft uppvaknande men säsongen är lång. Svackor kommer och går. För alla lag, inte bara oss. Låt oss bara hoppas att denna är slut för denna gången, historiskt sett har ju annars november varit en tuff månad för oss.

Vad gäller Safehands så är hans storhet inte längre de spektakulära räddningarna, om de nu någonsin har varit det. Han lever högt på sin rutin, står rätt, styr och sprider ett lugn bland sina trupper. I mina ögon gör det honom fortfarande till en av PL:s allra bästa målvakter. Oavsett en eller annan snedstuds.

***

Är det någon mer än jag som börjar tröttna på Arne Hegerfors? Ordvitsarna kan fortfarande vara lika dåligt roliga men kommenterandet? Enough is enough. Du får sitta kvar i studion (läs på bänken) säsongen ut men när det här kontraktet löper ut är det dags att leva det glada pensionärslivet fullt ut Arne. Annars kännetecknas

Canal + kommentatorer av de är väldigt duktiga på just själva kommenterandet, frasering, tempo, pauser etc. På  fotbollen är de dock ofta frapperande okunniga. Synd att inte de har en expertkommentator till hands. Det är när man hör Anders Fredriksson och hans kollegor som man förstår vilken marknad det finns för Strömberg, Edström och de andra avdankade gamla hjältarna. På tal om gamla hjältar kan man ju inte låta bli att tycka lite synd om Peter Larsson. Han dög ju varken till bisittare eller tränare. Han kanske kan få jobb på Svenska Spel.

***

Nu när Gullbrandstorp AIS ligger i dvala så kan jag ju meddela att Frinnaryd IF har bytt namn till Arsenal Swedish Branch. Allt för att hedra er läsare naturligtvis. Givet är också att ASB leder serien med två omgångar kvar och har således en fin möjlighet att gå upp i division 7. Vi pratar Managerzone.com kan vi ju poängtera för er som inte har begripit det än. Det är väl framförallt ni som har ett riktigt liv.

***

Grattis Djurgården. Respekt Jonas Thern.

***

Omgångens tungsnubbel: "I've told the players we need to win so that I can have the cash to buy some new ones"
Chris Turner, Peterborough manager, innan LCQF, 1992. Kanske något för Le Boss att kasta fram i omklädningsrummet på söndag?

SUPER-MAC