Medlemmar: 7672 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här gör Thierry Henry Arsenalmål nummer 100.

Henry har nu också 100 Arsenalmål

mån 13 jan 2003 kl 15:38

Dennis Bergkamp gjorde sitt hundrade mål för en vecka sedan. Thierry Henry gjorde sitt hundrade igår.

På bara tre och en halv säsong har nu Thierry Henry gjort hundra mål för Arsenal. Det är ett facit som få kan matcha, och fransmannen själv är tacksam.
- Det här betyder väldigt mycket för mig för då jag först kom hit såg det inte ut som att jag kunde göra många mål, säger han. Jag måste ge beröm till Arsene Wenger och till mina lagkamrater, som alltid arbetar för mig. Jag gjorde två härliga mål idag och jag hoppas att de inte blir de sista.

Det är väldigt lite som talar för att Henrys mål mot Birmingham var hans sista i Arsenaltröjan. Under sin debutsäsong 1999-00 gjorde han 26 mål och under den följande satte han 22 pytsar. I fjol gjorde han 32 mål och det ger ett snitt på 26,6 mål per säsong och håller han det snittet kommer han att slå Ian Wrights målrekord på 184 mål någon gång under våren 2006, förutsatt att han stannar i Arsenal.

Om Francis Jeffers håller sitt nuvarande målsnitt per säsong så slår han Wrights rekord år 2093.