Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här kan bortamötet med Farnborough spelas.

Bortamatch på Highbury?

tis 7 jan 2003 kl 15:01

Farnboroughs arena är för liten. Nu funderar non-league-laget att flytta matchen till Highbury.

Arsenal lottades ju som bekant mot Confernecelaget Farnborough Town FC i FA-cupens fjärde omgång. Men eftersom Farnborouhgs hemmaarena Aimita Stadium bara tar in 4 900 åskådare så funderar man nu på att flytta matchen för att fler fans ska kunna se matchen.

Som bekant får bortalaget 20% av biljetterna till FA-cup-matcherna vilket skulle innebära att Arsenal skulle få nästan 1 000 biljetter på Aimita Stadium och bara drygt 4 000 hemmafans skulle få chansen att se matchen.
Confernecelaget funderar just nu på två alternativ. Det ena är att låna Readings Madejski Stadium som tar in 24 900 åskådare.

Eller att helt enkelt låta Arsenal få hemmamatch och lira på Highbury.
- Det är mycket att fundera på, säger Farnboroughs tränare Graham Westley till BBC.
- Spelarna vill spela på den största scenen, men romantikerna vill att vi spelar hemma på vår arena. De finansiella aspekterna kommer i andra hand för mig. Jag vill bara att grabbarna får den bästa chansen att göra sitt bästa den dagen vi möter Arsenal.

En flytt till Highbury skulle ge Farnboroughs uppskattningsvis 15 miljoner i publikintäkter plus att TV med största sannolikhet också kommer att sända live vilket innebär extra klirr i kassan.
Sätt detta i relation med att de skulle dra in 500 000 om de spelar hemma så förstår ni att non-league-laget har lite att fundera över.

Pengar spelar stor roll...