Medlemmar: 7585 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mot Wrights målrekord!

Henry kommer slå rekordet

mån 13 jan 2003 kl 13:47

Jag trodde, i min enfald, att Ian Wrights målrekord för Arsenal FC för oslagbart.

Jag minns, med ett leende på läpparna, hur han retfullt enkelt rullade in bollen i öppet mål från någon meter mot Bolton, när han satte alla tiders målrekord. Han landade på totalt 185 mål innan karriären var över på Highbury på våren 1998.
Fantastiskt, men rekordet kommer slås.
Det är inte längre en fråga om utan när.

Thierry Henry är mannen.
Jag har, ärligt, förbannat Henry många gånger. Han kan se sådär oförskämt loj ut och fullständigt ointresserad i vissa matcher, men man får ha visst överseende med det för vår blivande rekordman.
Hans kvickhet.
Hans skott.
Hans avslutningar.

Hallå ... det finns få, om ens någon, avslutare i hans klass i världen. Han visar en stigande form och mål 99 och 100 mot stackars Birmingham i söndags var stort. Jag kom på mig själv att jag stod upp i vardagsrummet (ensam) och applåderade vår uppvisning i slutet. Det var en makalös uppvisning.

Har någon sett några av spelarna i Birmingshams backlinje virra omkring hemma på era gator har ni förmodligen sett alldeles rätt ... Jösses, Pires finess på kanten före Henrys 100:e mål, lurade en hel värld.

Till sist ... våra så kallade grannar i norra London (de är sannerligen inga konkurrenter) har det inte så kul. Vi är bara i början av januari och Tottenham har inget, absolut inget, att spela för längre. Det är rekordtidigt.

Bra.