Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jeffers nätade för England.

Jeffers: "Ordinarie plats ett måste"

fre 14 feb 2003 kl 08:31

Francis Jeffers sköt sitt första landslagsmål i debuten mot Australien i onsdags. Nu säger han: - Nyckeln till att spela med England är att ha en ordinarie plats i Arsenal, säger anfallaren.

Jeffers - köpt från Everton sommaren 2001 - har gjort 12 mål på 12 U 21-landskamper. När han i onsdags fick dra på sig Three Lions tröjan för första gången hittade lyckades han näta.
22-åringen gjorde Englands enda mål när man på Upton Park föll mot Australien (1-3).
Men för att få spela regelbundet i Sven Göran Erikssons landslag är anfallaren övertygad om att det krävs en ordinarie plats i Arsenal.

- Självklart är jag nöjd med att göra mål i min första landskamp, men om du inte spelar regelbundet i ditt klubblag som kommer du inte att bli yttagne, säger han.
- Om jag kan komma med i laget mer regelbundet så kommer jag att förbättra mitt spel. Folk frågar mig hur stort tålamod jag har. Jag har fått den frågan tusentals gånger och folk bara hittar på svar så jag tänker inte svara på den igen.

Svennis bytte ut hela förstaelvan - med bla Ashley Cole och Sol Campbell - i paus. Jeffers fick chansen efter paus tillsammans med Wayne Rooney på topp. Många kritiker i England menar att Eriksson bytte in Rooney bara för att tillfredsställa media och efter förlusten har svensken fått hård kritik.
- Det är inte kul att få stryk mot Australien, men hade det varit en tävlingsmatch är jag säker på att det blivit ett annat resultat, säger Jeffers.