Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

En första motgång för supporterklubben

mån 17 mar 2003 kl 08:16

Sedan denna supporterklubb grundades har vi supportrar inte haft många anledningar att vara varken oroliga, besvikna eller förbannade. Visserligen åkte vi ur CL:s andra gruppspel förra året men i vann ligan och cupen. I år har spelet mer eller mindre gått som på en räls vilket har gjort att vi heller inte behövt vara alltför kritiska mot varken spelarna, Wenger eller spelet.

Efter en vecka med tre matcher utan vinst verkar det som att många givit upp tron på seger i alla tre turneringar. Jag vill bara med detta påpeka hur bortskämda vi Arsenal-supportrar är just nu. Som jag ovan skrev har det inte funnits många gånger då vi ens behövt klaga. Jag har två kompisar som är Liverpool-fanatiker, jag har sett hur de har mått denna säsong och jag kan meddela att det har inte sett roligt ut för dem. Vi får nog trots allt vara ganska nöjda med det vi har fått uppleva så här långt denna säsong. Detta betyder ju givetvis inte att jag är nöjd med det som laget har presterat i år. Jag blir fruktansvärt besviken om vi inte vinner något i år.

Ett forum på internet är för mig en samlingsplats där folk får skriva och tycka vad de vill (så länge det inte strider mot någon lag). Därför tycker jag inte att det är fel av dem som sågar allt och alla i Arsenals organisation efter ett oavgjort resultat mot Chelsea eller Roma. MEN jag tycker nog ändå att vi som supportrar får lugna ner oss lite med kritiken, för ibland känns det som att många på vårt forum blir missnöjda så fort vi inte vinner med 3-4 mål, spelar ut motståndarna och Henry gör minst ett mål. Så enkelt är det tyvärr inte att vara supporter. Ibland uppstår det faktiskt motgångar också och då får man visa att man fortfarande är en trogen supporter. Ni har väl läst om alla dessa spelare som flyttat till England och sagt att de tycker det är fantastiskt att supportrarna hyllar laget både i med och motgång. Det jag (lite otydligt kanske) vill visa med detta är att vi är supportrar BÅDE i med och motgång. Nu är det också dags att visa detta.

Efter matchen mot Chelsea följde jag intresserad debatten angående Jeffers påstådda filmning. Visst såg det ut som han föll lätt, men jag ärligt talat säga att jag skiter i vilket. Jag vet att många tycker att jag har fel nu (och ni är välkomna att kritisera mig i forumet) men om vi vinner med 1-0 i Valencia på en straff som är en följd av en filmning så är jag lika glad för det. Jag är naturligtvis emot principen att filma och tycker det är helt rätt när domaren varnar spelare som, enligt honom, filmar. Men nu är det ju så att alla andra lag filmar och det är absolut ingen som tackar dig för att du står upp när du kunde ha fått en straff och sen åkte ur CL. Jag vill vinna, så enkelt är det. Kalla mig gärna osportslig ni som vill...

Trots det jag ovan skrev om att var supporter i med och motgång känner jag att jag vill gnälla lite på vissa spelare. En viss Pascal Cygan har suttit på bänken mycket den senaste tiden. Då tycker jag att det är givet att han ska vara sugen på att ta tillbaka den plats han hade i höstas. Men i matchen mot Blackburn var han inte bara värdelös, han visade också upp något som för mig såg ut som nonchalans inför uppgiften. Ärligt talat vet jag inte vad han höll på med på plan. Gilberto Silva som normalt inte ens spelar mittback var ju flera gånger bättre än fransosen. Två andra spelare som också förtjänar att hamna under sågen är Edu och Parlour. Min enda kommentar om dessa två är att jag verkligen hoppas att Viera är i speldugligt skick när domaren blåser igång matchen i Valencia.

En sak som är ganska märklig faktiskt är att vi just nu sitter i en ganska så lik situation i CL som vi gjorde för exakt ett år sedan. Denna gång är det dock Roma som vi får hoppas på. En annan skillnad är ju faktiskt att vi trots allt fortfarande har saken i egna händer. Det smidigast vore ju att spöa spanjorerna på sin egen hemmaplan för att sedan börja ladda inför kvartsfinalen. Men för att detta ska vara möjligt krävs det nog som jag tidigare skrev, nämligen att PV4 biter ihop och spelar hela matchen. Är det förresten någon som vet om Bergkamp åker ner till Spanien. Jag tror inte att jag läst något om detta, men jag har svårt att tro att Wenger skickar iväg honom i bilen.

Eftersom vi i supporterklubben alltid vet vad som är bäst för laget skulle jag vilja se vad ni tycker om att värva Olof Mellberg till nästa säsong. För mig vore han ett perfekt komplement till Sol nästa år. Frågan är om han inte blir för dyr för jag antar att Aston Villa inte släpper sin stora stjärna billigt till en annan engelsk klubb, vad tror ni?

Jag vill avsluta med att säga att jag har en signerad Pires-bok på ingång. Är det någon som har läst den och kan kommentera den? Jag har tyvärr hört att den inte ska vara speciellt bra, hoppas att det inte stämmer.