Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg och Sverige slog Ungern med 2-1. Freddies första landskamp sedan VM.

Gooners EM-kvalvinnare

ons 2 apr 2003 kl 23:45

Freddie, Sol och fransmännen fick alla vara med och vinna. Det blir nog inte så mycket vila för Arsenalspelarna under sommaren 2004.

Frankrike, med Patrick Vieira, Thierry Henry och Sylvain Wiltord i startelvan, fick slita för att slå Israel på neutral plan i Italien. "Hemmalaget" tog tidigt ledningen med 1-0, men efter kvittering av Trezeguet och ett övertidsmål i första halvlek av Zidane så kunde fransoserna vinna.

Sverige, med Fredrik Ljungberg i laget för första gången sedan VM, slog Ungern med 2-1 i en ganska medioker match där Aston Villas reservlagsspelare Marcus Allbäck blev tvåmålsskytt. Freddie var bra men borde ha satt minst en av sina öppna målchanser.

England tog en välbehövlig seger hemma mot Turkiet med 2-0 efter sena mål av Darius Vassel och David Beckham. Sol Campbell spelade hela matchen i mittförsvaret och var stabil. Noterbart från matchen var också att Arsenals näste målvakt (?) Rüstu Recber gjorde en stormatch och radade upp underbara räddningar.

På tisdagen gjorde Francis Jeffers som degraderats till U21-landslaget sitt trettonde mål på lika många U21-landskamper och har därmed gjort lika många mål som Alan Shearer gjorde på samma nivå. Englands match mot Turkiet slutade 1-1.

Sebastian Svärd spelade i Danmarks båda U21-matcher mot Rumänien och Bosnien. De røde og hvite vann matcherna med 1-0 respektive 3-0.