Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kewell kommer närmare en flytt till Arsenal.

Arsenal inleder samtal med Kewell

mån 16 jun 2003 kl 19:22

Leeds 24-årige australiensare Harry Kewell kommer att föra inledande diskussioner med Arsenal i veckan. Det bekräftar Leeds ordförande John McKenzie under måndagen.

Kewell, som fortfarande har 12 månader kvar på sitt kontrakt med Leeds, har under senare tid uppgetts vara ett jagat byte för tillfället av såväl Arsenal som Manchester United.

Enligt McKenzie har Kewell själv uttryckt önskan om att spela i någon av de Premier Leagueklubbar som kan erbjuda spel i Champions League.
- Kewell är medveten om Arsenals intresse för honom, och det är ett alternativ han kommer att överväga, säger McKenzie, som tror sig veta att samtal mellan Wenger och Kewell kommer att inledas under den kommande veckan.

Enligt The Daily Mail skulle köpet delfinansieras via såväl pengar som spelarbyten. Francis Jeffers, Ray Parlour och Igor Stepanovs är de namn som nämnts.
McKenzie hävdar att Arsenals vice ordförande, David Dein, muntligen har föreslagit bytesaffären. Leeds Peter Reid ska dock ha sagt sig vara intresserad av Arsenals Jermaine Pennant.

En spelare som Arsenal dock inte valt att presentera som tillgängligt bytesobjekt med Leeds.

Peter Weyde