Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

City nästa för Seaman.

Krönika: Arsenals number One

tor 5 jun 2003 kl 14:36

En av de största har lämnat Arsenal. David Seaman, den sedan 13 år givne förstemålvakten kommer inte att bära Arsenals tröja nummer ett nästa säsong. Det är visserligen inte oväntat att han avslutar sin Arsenalkarriär, men kunde man på något sätt tänka sig att han skulle förnedra sig och gå till Manchester City?

På ett sätt kan jag förstå Ponytail, för jag tänka mig den kick det ger att spela i Premier League varje helg. Det är säkerligen mycket svårt att hitta ett motsvarande rus någon annanstans, och samtidigt är målvaktsyrket det enda han vet att han kan utföra på ett utmärkt sätt.
Han kan ju knappast känna att han har någonting mer att bevisa, då han har vunnit allting utom Champions League med Arsenal. Han har även åtskilliga gånger bevisat att han håller världsklass med landslaget.

Jag tror att det är fler än jag som kommer ha svårt att se Seaman i Man Citys tröja. Är det meningen att man helt plötsligt ska sitta och hoppas på att David Seaman ska släppa in mål? Just nu känns tanken väldigt främmande, men det är ju över två månader tills nästa säsong börjar så jag lär väl vänja mig vid den. Och alla vet ju vad som gäller: Ingen spelare är större än klubben. Det gällde när Tony Adams slutade och det gäller nu, liksom att det kommer gälla när Patrick Vieira lämnar Arsenal.

Jag ogillar naturligtvis att Safe Hands kommer att spela för en annan klubb nästa år, men jag skulle aldrig - likt en Sp*rssupporter - bua ut och håna min gamla hjälte. Allt det Seaman har gjort för Arsenal gör honom till en legendar och kanske den störste Arsenalmålvakten i historien. För mig är han i alla fall det, för jag har aldrig sett Bob Wilson eller Pat Jennings. Vore jag på plats på Highbury då City kommer nästa år skulle jag vara den förste att hylla Seaman, och jag har en känsla att det är fler än jag som känner så.

Davids sorti lämnar naturligtvis ett tomrum efter sig. Nu handlar det inte längre om att hitte en ersättare i fall Seaman slutade, utan nu måste vi hitta en ersättare. De alternativ som redan finns i klubben är Stuart Taylor, Rami Shaaban och Graham Stack och så mycket kan jag säga att ingen av dessa håller som förståmålvakt. Taylor har varit habil i de matcher han har stått i år och detsamma gäller för Shaaban, men för att vara förstamålvakt i Arsenal måste man prestera mer än så och man ska kunna göra "omöjliga" räddningar samt ta varannat friläge. De målvakter som finns i Arsenal är inte tillräckligt bra för att göra det och därför måste Wenger köpa en ny.

Vem väljer han då? Det har talats om Rustu, Robinson, De Sanctis och Frey och det är naturligtvis helt omöjligt att svara på vem det blir. Själv hoppas jag på en internationell målvakt som har varit med ett antal år, men som fortfarande har minst fem säsonger framför sig. Det är upp till Le Boss att hitta en keeper som stämmer på den profilen.

Seaman har från den dag jag på allvar började engagera mig i Arsenal varit en självklar favorit, men den senaste säsongen har han i ärlighetens namn inte varit samma rena rama mur i målet som han var under tidigare säsonger. Därför är det nog bra att vi börjar om med en ny målvakt nu. Arsenal måste hela tiden utvecklas och då gäller det att kapa de grenar som står i vägen för utvecklingen.

Synd bara att David inte väljer att lägga av nu. Vem kommer minnas hans år i Man City om tio år? Jag lär ha förträngt det vid det laget.

Tack för alla underbara räddningar David Seaman! Det har varit en ära att alltid försvara dig mot belackarnas hån.

Englands number One!
Arsenals number One!