Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Arsenal till Wembley?

sön 27 jul 2003 kl 15:09

Om Arsenal inte lyckas lösa finansiering till den redan omdiskuterade och försenade nya arenan Ashburton Grove, kan nya Wembley Stadium komma att bli klubbens nya hemmaarena.

Brittiska The Telegraph rapporterar under söndagen att ett nyrenoverat Wembley kan komma att utgöra ett framtida alternativ till Ashburton Grove.  Planerna har hittills varit att Arsenals nya hemmaarena skulle stå klar till år 2006. Men det kontroversiella bygget lider av kraftiga förseningar och av de beräknade £450 miljoner i byggkostnader måste Arsenals styrelse hitta finansiärer till £250 miljoner.

Om projektet av en ny arena inte blir av återstår för Arsenal att stanna kvar på Highbury med sin begränsade publikkapacitet. Ett alternativ skulle då kunna vara att hyra in sig på Wembley Stadium som väntas stå nyrestaurerad år 2006.

Arsenals ordförande Peter Hill-Wood har hävdat att Ashburton Grove-projektet inte har inverkat menligt på Wengers budget för spelarköp kommande säsong.

Enligt The Telegraph delas inte Hill-Woods åsikter av alla styrelsemedlemmar. Flera ansvariga anser tvärtom, att planerna kring en ny arena har minskat klubbens ekonomiska utrymme till nya spelarköp.

Peter Weyde