Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals ordförande säger att det inte blir fler värvningar.

PHW: "Det blir inga värvningar"

fre 18 jul 2003 kl 11:11

Den som väntar nya ansikten i Arsenals trupp kan få vänta ett bra tag. Nu synes det som om Arsenal inte kommer att göra några nyförvärv inför den stundande säsongen. Ordförande Peter Hill-Wood anser att laget kan nöja sig med att lyfta upp spelare från juniorleden.

Samtidigt som nyrika Londonrivalen Chelsea storhandlar inför Premier Leaguestarten så har Arsenal endast lyckats med ett nyförvärv i schweiziska Philippe Senderos.

Inför säsongen lovades tränaren Arsène Wenger att få £10 miljoner att förstärka truppen med. Nu kan han få nöja sig med en ny målvakt. Om någon sådan hittas. Enligt uppgifter i engelsk media under fredagen så kan detta bli en säsong utan några nyförvärv i Arsenal.

BBC uppger att Arsenals ordförande Peter Hill-Wood istället för nyköp vill se att föreningen satsar på redan egna och yngre spelare.
- Det är meningslöst att spendera pengar på nya spelare bara för att supportrarna vill se nya ansikten, citeras Hill-Wood av BBC.

Hill-Wood anser att Arsenal idag har en trupp som väl håller måttet även om han medger att avsaknad av nyförvärv medför att man tvingas spela befintlig trupp hårt, och att det inte är optimalt.
- Det har varit trögt på transfermarknaden och vi är i avsaknad av ryska miljardärer som finansierar oss, säger Peter Hill-Wood till tidningen Daily Star.

Fortfarande har lagkaptenen Patrick Vieira inte satt sitt namn på något nytt kontrakt. Något som fått spekulationerna i brittisk media att blåsa upp till stormstyrka. I de stora tabloiderna The Sun och The Mirror spekuleras nu så gott som dagligen i att Arsenal kan komma att "tvingas" till försäljning av Vieira.

Intressenter lär finnas i diverse europeiska klubbar. Då han fortfarande står under kontrakt kommande år skulle Arsenal dessutom kunna få svårt att motivera ett nej mot ett generöst bud.

Detta trots att Arsenals vice ordförande David Dein tidigare i veckan signalerat att någon försäljning inte är aktuell.

Peter Weyde