Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Jeffers lämna Henry och Arsenal?

Krönika: Sälj Jeffers - nu!

tis 29 jul 2003 kl 08:12

Vad vill Francis Jeffers? Spela golf om dagarna samtidigt som han lyfter en fet lön, eller ta plats i en startelva?

Det är inte jag som formulerat frågeställningen. Det är Birminghams ordförande David Gold till tidningen The Daily Star. Gold och hans Birmigham är uppenbarligen intresserade av unge herr Jeffers, men anser sig inte ha råd att betala honom den lön han har i Arsenal idag. Enligt olika uppgifter skulle Jeffers tjäna en hygglig slant i Arsenal idag. Någonstans mellan 25 000 - 35 000 pund. I veckan. Det är onekligen bra betalt. För få uppträdanden.

Silly Season rullar på med ökad intensitet så här veckorna före kick off.
Under den senaste veckan har flera uppgifter cirkulerat i brittisk media om att just Birmingham City skulle hysa ett visst intresse för Jeffers. När nu Gold öppet går ut och bekräftar saken - så får den väl avfärdas som rykte. Gold har dock ett krav för att det sk abli affär. Jeffers måste sänka sin lön. Å andra sidan kan kanske den 22-årige landslagsmannen komma att garanteras betydligt mer speltid än i dagsläget.

Tre miljoner pund är den summan som nämnts att Birmingham kan tänka sig att betala. Även ett storhandlande och nyrikt Chelski har uppgetts vara intresserade, och skulle kanske kunna bjuda slanten över Birmingham. Nu när kapital knappast är en bristvara för Blues?

Jag vet inte hur pass intresserad monsieur Wenger är av att få behålla "Franny" i sin trupp. Jag vet heller inte hur intresserad Franny är av att minska sin lön och börja spela fotboll.

Det enda jag med säkerhet vet är att tre miljoner pund inte är att förakta under rådande ekonomiska omständigheter på en kärv europeisk transfermarknaden i allmänhet, och inte för en klubb med Arsenals knappt avundsvärda finansiella situation i synnerhet.
Tre miljoner pund borde sitta bättre i en skral penningpung än en bänknötande Jeffers som gör få (?) glada i Arsenaltröja.

Senderos kostade knappt något. Lehman fick man för uppskattade 1,75 miljoner pund när Warmuz sedan ingick som del i affären. Det borde med andra ord finnas några slantar kvar av de 10 miljoner pund som skulle stå till Wengers förfogande. Pengar att spendera på ett försvar som ska kunna hålla i såväl Premier League som i Champions League.

Den "officiella" linjen från Arsenal tycks annars vara att det är slutvärvat till THOF efter Lehmann. Att det är de unga talangerna som ska upp till bevis i år. Jag anser ändå att det borde vara en god affär att sälja en sällan spelande anfallare för att investera och stabilisera försvaret eller mittfältet ytterligare. Scoring-scoring Arsenal har långt ifrån haft sina problem framåt de senaste säsongerna. Däremot har det väl funnits stunder som man önskat mer mur bakåt ala Arsenals gamla goda adelsmärke då föreningen gick under epitetet "Boring-boring".

Mycket läsvärda funderingar om just den saken på alltid så vakna och eminenta www.arseblog.com idag den 29 juli - även om jag inte delar all den skepsis som framförs avseende Cygan. En spelare som jag personligen tycker ha fått ta oförtjänt mycket klander från supporters för sina insatser den gångna säsongen. Och en spelare som jag tror kommer att göra en helt annan säsong i år. Men det är ju lätt att tro. Och att tycka. Tur att man inte är så kallad "fotbollsexpert". Det är ju alltid enklare att vara amatör och åsiktsmaskin.

Men visst känns det i övrigt aningen svajigt med spännvidden Martin Keown 37 år och nyförvärvet Phillipe Senderos 18?

* * *

Vad hände förövrigt med Hofland? En spelare det "ryktades" mycket om redan under vinterns transferfönster?

* * *

Wiltords framtida vara eller inte vara, har varit uppe till diskussion på forumet sedan det framkommit att två av de mäktigare franska klubbarna tycks hysa visst intresse för sin landsman i Arsenal. Wiltord, Arsenals dyraste nyförvärv någonsin, öppnade starkt under fjolårets säsongstart. Med fyra ligamål blev han snabbt utsedd till augusti månads bästa spelare. Sedan höll sig inte form och sikte hela säsongen. Men visst besitter denne högervinge en potential som behövs. Behåll - är min högst personliga åsikt i den frågan.

* * *

I övrigt gråter Mark Viduka ut i pressen över hur han vantrivs i ett alltmer åderlåtet Leeds. Hur skulle australiensaren fungera tillsammans med kung Henry? It ain't ever going to happen. Jag vet. Man kan åtminstone tillåta sig leka med tanken om man nu ligger i solstolen och jäser.

* * *

Snart femhundra medlemmar i AFCSB. Fett. Och medlemsresa på gång till hösten. Fett.
Det var kul att äntligen få skriva "fett". Men det kanske inte är så hippt längre. Att föreningen växer så det knakar är dock onekligen glädjande. Det ska bli spännande att se hur styrelsen hanterar växtvärken. Jag antar att det ändå är ett tämligen angenämt dilemma.

* * *

Avslutningsvis konstateras att Arsenal måste glädja konfektionsindustrin med evigt nya bortaställ. Tillskillnad från herr Lander känner jag mig kluven inför den "nya" dressen.
Eller är det sockorna. Eller sättet på vilket Henry bär upp dem som marknadsförare och fotomodell. De där blåa ränderna - OVANFÖR KNÄT.
Kalla mig konservativ. Eller manschauvinist. Men fotbollsspelare ska inte se ut som billiga glädjeflickor i taskiga stay-ups.
Vad var det för fel på det vackra guldstället ?
Det som var på när Arsenal hälsade på i Manchester den där underbara dagen i maj 2002. Då förövrigt just ovan nämnde Wiltord i sin glänsande guldtröja sköt Arsenal till just ligaguld.