Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pennant trivs i Leeds.

Pennant visar god form

sön 31 aug 2003 kl 11:31

Jermaine Pennant är som bekant utlånad till Leeds United i två månader. Han själv vill gärna förlänga vistelsen med en månad, inte undra på varför.

Det blev inte mycket speltid förra säsongen för Jermaine Pennant. Då han mot Southamton i våras fick spela från start visade han att det finns talang. Hattrick från sin högerytterposition var något som gladde oss Arsenalfans.

Inför årets säsong så visste han att det inte skulle bli så mycket speltid då Pires och Ljungberg var hela och krya. Han gick därför med på att lånas ut till Leeds United under två månader. Det har hittills visat sig vara rätt beslut. Han fick komma in som avbytare i Leeds match mot Tottenham men har sedan dess spelat från start. Då flytten innebär att han får spela vill han gärna stanna i Leeds ytterligare en månad.

I gårdagens match mot Boro hade han en framträdande roll. Han spelade fram till Leeds samtliga mål. Han började med att spela fram Sakho som gjorde 1-0. I andra halvlek nickade Camara in en hörna slagen av Pennant. Som krona på verket chippade han fram bollen till Viduka som såg till att Leeds tog säsongens första seger. Förutom dessa assist hade han även ett bra skott själv som Schwarzer lyckades tippa över ribban. Det kunde också mycket väl blivit en straff. Pennant blev nerdragen i straffområdet men domare Barry valde att inte blåsa. På Leeds hemsida ledar han omröstningen av matchens spelare, 33 procent av rösterna har hamnat på Arsenal spelaren.

Ser detta som mycket goda nyheter och anser att det visar på att Pennant är tillräckligt bra för att vara med och slåss om en plats i Arsenal. Problemet är väl att han inte petar varken Pires eller Ljungberg och att sitta som bänknötare för att få hoppa in sista tjugo tror jag inte Pennant finner sig i. Då vill han nog söka sig en ny klubbadress där han får spela från start.