Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tycker att domarna blåser för många straffar.

Wenger: "domarnas fel"

tis 16 sep 2003 kl 20:16

Arsenal fick i helgen en kontroversiell straff mot Pompey. Wenger lägger del av skulden på domarna.

Arsene Wenger ställer sig bakom Robert Pires som varit i blåsväder sedan i lördags och menar på att domarna blåser straff alldelles för ofta.
För att bevisa sin kritik tar han från helgen ut två exempel i form av Kevin Phillips, Southamton och Olivier Bernard, Newcastle.
- Robert har sagt att han fälldes och att han inte filmat. Man kan se reprisen tio gånger och men det är fortfarande omöjligt att avgöra, säger Wenger. När man ser på matcherna i helgen så verkar det som om domarna ändrat sitt bedömning vad det gäller straffsparkar. Tidigare var det mycket svårare att få en straff i England än i Italien. Men denna bedömning verkar försvunnit viket får mer kontroversiella situationer som följd.

- Jag kan förstå att det är svåra beslut för domarna men om dom är det minsta tveksamma så skall dom låta bli att blåsa.

Jag ställer mig helt bakom Mr Wenger, efter att ha sett Kevin Phillips få straff mot Wolves så kan man ju börja undra vad det är frågan om. Nej skärpning domarna och skärpning Pires, Phillips, Bernard och alla ni andra.