Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både assist och mål från Henry.

Internationell veckorapport

tor 11 sep 2003 kl 20:44

Det har snart gått två veckor sedan Arsenal senast spelade. Här kommer en översikt vad våra landslagsspelare haft för sig.

I veckan har det spelats kval runt om i världen, Arsenalspelare har representerats i följande landslag:

Sverige: Fredrik Ljungberg var avstängd i matchen mot San Marino i lördags. I matchen mot Polen igår var han däremot given på vänsterkanten. Fredrik kämpade och slet både offensivt och defensivt.. Sverige vann som bekant med 2-0 och är därmed klara för EM i Portugal 2004.

Sverige-San Marino 5-0, 6 september
Polen-Sverige 0-2, 10 september

Frankrike: Frankrike följde upp sin vinst mot Cypern förra veckan med att igår slå Slovenien med 2-0. Vid 5-0-segern mot Cypern gjorde Wiltord 2 mål och Henry 1. I gårdagens match fick man nöja sig med varsin assist, Henry väggade med Dacourt som skruvade in bollen i närheten av krysset. Pires satt igår på bänken medans Vieira spelade från start. Efter att ha vunnit samtliga matcher är även Frankrike klara för EM.

Frankrike-Cypern 5-0, 6 september
Slovenien-Frankrike 0-2, 10 september

Tyskland: Jens Lehmann satt på bänken i Tysklands bägge matcher. Förstamålvakt var Oliver Kahn.

Island-Tyskland 0-0, 6 september
Tyskland-Skottland 2-1, 10 september

Brasilien: Gilberto Silva spelade i de bägge segermatcherna för Brasilien. Pga den långa flygresan hem till England är det i nuläget oklart om han kommer spela mot Portsmouth på lördag.

Colombia-Brasilien 1-2, 7 september
Brasilien-Ecuador 1-0, 10 september

England: Backarna Cole och Campbell fick stå över gårdagens match mot Liechtenstein. Om Campbell dragit på sig ett gult kort i denna match så skulle han missat den viktiga bortamatchen mot Turkiet, något man inte ville riskera. De bägge var däremot med veckan innan då man besegrade Makedonien med 2-1.

Makedonien-England 1-2, 6 september

England-Liechtenstein 2-0, 10 september

Förutom dessa a-lags spelare hade vi även representanter i följande U-21 landslag:

Philippe Senderos, Schweiz, Olafur Ingi Skulason, Island, Jermaine Pennant, Francis Jeffers och David Bentley, England. Jeffers missade att sätta nytt målrekord i U21-landslaget. Han delar nuvarande målrekord med Alan Shearer, tretton mål.