Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dein på väg att fixa två ryska investerare.

Dein i ryska samtal?

tor 30 okt 2003 kl 11:46

Rykten om att Arsenal skulle söka få in pengar från ryskt håll späds nu på ytterligare. Arsenals vice ordförande David Dein uppges själv ha tagit kontakt med två ryska miljardärer.

I helgen kom uppgifter om att Rysslands femte rikaste man, olje- och gruvmagnaten Vladimir Potanin, skulle vara intresserad av att gå in med pengar i Arsenal för att hjälpa till med bygget av Ashburton Grove. Sifferbeloppet som nämndes var på 120 miljoner pund. Potanin är idag god för 4,3 Miljarder pund vilket motsvarar drygt 56 miljarder svenska kronor.

Potanins medarbetare har senare förnekat att något samarbete med Arsenal skulle vara aktuellt. Nya uppgifter som publiceras i The Evening Standard under torsdagen gör dock gällande att Arsenal har varit i kontakt med ryska finansiärer. Och att det har varit på vice ordföranden David Deins initiativ.

Enligt tidningens ryska källor så ska Dein själv ha tagit kontakt med såväl Vladimir Potanin som den ryska miljardären och aluminiumkungen, Oleg Deripaska, i hopp om att få in pengar till föreningen.

Derpiaskas intresse lär har varit ljummet, varpå Dein vänt sig till Potanin som är känd som Arsenalsupporter. The Evening Standard utesluter nu inte att samtal har förts mellan de båda parterna trots att saken dementerats från Potanins håll.

Peter Weyde