Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Arsenal erkänner ...

ons 15 okt 2003 kl 18:37

...sig skyldiga inför FA i nio fall efter drabbningen på Old Trafford. Manchester Uniteds Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo anser sig dock ha uppträtt helt enligt regelverket, och förnekar alla anklagelser.

Det är ett i allra högsta grad defensivt Arsenal som nu lämnat sitt utlåtande till det Engelska Fotbollsförbundet efter mötet borta mot Manchester United den 21 september. Ett möte som slutade med såväl mindre skärmytslingar som verbala attacker mellan lagens spelare.

Sex av Arsenals spelare; Cole, Lauren, Parlour, Keown, Vieira och Lehmann rapporterades till FA från Arsenal, och två spelare från United i Giggs och Ronaldo.

Målvakten Jens Lehman har redan friats av FA för "otillbörligt uppträdande" men har varnats för sitt framtida uppträdande.
För de övriga fem spelarna har Arsenal som klubb medgett at de brutit mot nio brott i samband med matchen. Se länk nedan till FA för utförligare rapport i varje enskilt fall.

I slutet av oktober förväntas FA behandla samtliga ärenden. Arsenal riskerar att få betala ett stort bötesbelopp på grund av de egna spelarnas uppträdande. Därutöver väntar individuella straff som avstängningar för varje enskild spelare. Att Arsenal nu valt att inte ta strid mot FA genom att förneka brott kan tyda på att man genom att erkänna sin skuld också hoppas på att  en förlåtande attityd ska tolkas positivt av FA som kanske väljer att lindra de disciplinära påföljderna något.

United väljer motsatt strategi och förnekar samtliga anklagelser. Var det för övrigt någon som förväntat sig något annat?

Peter Weyde