Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ljungberg missar Sveriges kvalmatch. Men Henry lär starta för Frankrike.

Inför landskamper

fre 10 okt 2003 kl 10:19

Arsenal spelar ingen match den här helgen. Men det gör Arsenalspelarna.

Helgens mest omtalade match är naturligtvis den avgörande EM-kvalkampen mellan Turkiet och England. Uppladdningen började redan då lagen möttes i Sunderland i våras, och har under den senaste veckan nästan urartat och det är främst – surprise, surprise – de engelska tidningarna som ökar intensiteten.

Arsenal har två spelare med i truppen och både Sol Campbell och Ashley Cole förväntas starta i backlinjen.
Matchen spelas på lördagen kl 19.00 svensk tid och sänds på Viasat Sport.

Redan klara gruppsegraren Frankrike är klart för EM-slutspelet och matchen mot Israel på hemmaplan är av rent akademiskt intresse, då Slovenien redan är klar tvåa i gruppen. Arsenaltrion Henry, Wiltord och Pires lär alla spela, medan Patrick Vieira rehabiliterar sin senaste skada.

Fotskadade Freddie Ljungberg är inte med i Sveriges trupp inför matchen mot Lettland, men han hade antagligen ändå inte spelat. Mittfältaren brukar ju inte göra det då landskamperna inte gäller något. Sverige är klart för EM, men Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg vill gärna behålla sin förlustfria svit i EM- och VM-kvalmatcher.

I Lettlands backlinje kommer Arsenalbacken Igors Stepanovs styra och ställa för att få stopp på Allbäck och company.
Matchen sänds i SVT med start kl 17.00.

Jens Lehmann är med i Tysklands trupp, men petar inte Oliver Kahn mellan stolparna då tyskarna ska försöka vinna sin grupp genom att slå Island på hemmaplan.