Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal jublar efter 5-1-seger i Milano.

Du hade fel - Hans Linné

ons 26 nov 2003 kl 18:00

Hans Linné slog igår till med en väl genomarbetad krönika i Expressen. Idag tvingades han kröka rygg.

Detta är ett kort utdrag ur Linnés krönika innan Inter-Arsenal.
"Det finns ingenting som talar för Arsenal i Milano. Arsenal är laget med två ansikten. Suveränt i Premier League - mentalt blockerat och nytt nära fiasko i Champions League. Det finns ingenting som talar för laget i ödesmatchen borta mot Inter i kväll. I Premier League bjuder Arsenal ofta på bländade fotboll, högt tempo och effektiva avslutningar. Arsenal har fått flygande ligastart och är fortfarande obesegrat.
Men:
När laget spelar i Champions League byter laget skepnad. Det vägvinnande spelet är som bortblåst, spelarna blir mentalt blockerade och klarar inte pressen. Bortakomplexet verkar sitta djupt.
I kväll spelar Arsenal en ödesmatch mot Inter på San Siro i Milano.
Det finns ingenting som talar för Fredrik Ljungberg & Co.
0-3 i hemmamatchen, dålig bortastatistik, nederlagstippat och ett nytt Champions League-fiasko väntar runt hörnet.
Arsenal är inget stort lag i Europa, man saknar tradition och framgångar. Det har visserligen blivit två titlar, Cupvinnarcupen 1994 (finalseger mot Parma i Köpenhamn) och Uefa-cupen 1970, men det är ett dålig facit av ett klassiskt lag som vunnit engelska ligan tolv gånger. Arsenal är en gåta. Laget är världsbäst på Highbury men medelmåttor ute i Europa. Det är den bistra sanningen."

I dag var det andra tongångar från Linné som insett sitt misstag.
Hans Linné: Magisk uppvisning - Ljungberg visade sin klass
"Det är bara att ge sig för Arsenal - vilken uppvisning! 5-1 mot Inter på San Siro, något mål för stort, men ändå. Helt otroligt. Det var som Arsenal spelade mot hela världen, alla de som dömt ut laget fick en smäll på käften. Snacka om omvända roller från det märkliga mötet på Highbury tidigare i höst (0-3). Nu var det Inter som blev krossat och förnedrat inför hemmafansen. Fredrik Ljungberg hade stor del i skrällen, även om Thierry Henry - två mål och två målpass! - stod i en klass för sig själv på planen. Men Ljungbergs mål, en fräck sak - snygg chipp, som betydde 1-2 - var målet som visade vägen och vände matchen som sedan slutade i en engelsk femetta. Påståendet inför matchen "det finns inget som talar för Arsenal" var en feltolkning av läget. Arsenal mobiliserade en kraft och mental styrka som var av magisk natur.
Arsenal blev plötsligt ett vinnarlag i Europa.
Man borde också nämnt att Arsenal vann en match (av sex) i andra gruppspelet förra säsongen. Det var just på italiensk mark mot Roma i Rom (1-3) och den gången gjorde Thierry Henry ett hat trick.
Arsenal visade en disciplin, vilja och moral som smulade sönder ett ihåligt Inter. De italienska backarna Javier Zanetti och Marco Materazzi förvandlades till rundningsmärken. Francesco Toldo, som är en av världens fem bästa målvakter, var maktlös och uppgiven.
Nye Inter-tränaren Alberto Zaccheroni som ersatte sparkade Hector Cuper, riskerar bli en rekordkort parentes.
Inters president Massimo Moratti har vid flera tillfällen uttryckt sitt intresse att köpa Fredrik Ljungberg. Nu vet han vad han gått miste om.
"Ljungan" visade sitt rätta ansikte som klassspelare och gjorde mål för tredje matchen i rad".

Hoppas Linné lärt sig läxan att aldrig räkna ut oss.
1-5 på San Siro är redan en stor klassiker!

Båda texterna är saxade från www.expressen.se