Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tack och lov slutade det bra för Henry.

Henry nära kvävas

tis 11 nov 2003 kl 17:01

Det såg mycket otäckt ut när Thierry Henry föll ihop nedanför North Bank i lördags. Och hade inte Arsenals läkare Gary Lewin varit snabb i tanken kunde det ha gått mycket illa.

I mitten av första halvlek mellan Arsenal och Sp*rs i lördags armbågade Stephen Carrs Henry på halsen och man såg på en gång att smällen tog illa. Gary Lewin var nästan lika snabb som Henry själv när han spurtade bort mot platsen där Titi låg, och det vore fel att påstå att Arsenalläkaren såg lugn ut.
- Thierry låg alldeles stilla och om spelaren inte rör sig är det illa, säger Lewin. När jag kom till honom kunde han inte andas ordentligt och han kippade efter luft på ett oroväckande sätt. Det finns ett uttryck om att "svälja tungan", men det är omöjligt att svälja tungan. Det är en muskel som krampar i halsen och blockerar luftvägarna.

- Det första jag var tvungen att göra var att stoppa krampen, och för att göra det stoppade jag in fingrarna i hans mun och höll ned tungan för att vara säker på att han fick luft, eftersom att han hade hunnit bli medvetslös. Sedan böjde jag på hans huvud och började prata med honom. Jag snärtade också till på hans öra och då ryggade han tillbaka. Det är ett test för att se att någon är vid fullt medvetande.