Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill att Wiltord stannar i Arsenal.

Wenger pressar Wiltord

mån 15 dec 2003 kl 11:49

Den 1 januari kan Sylvain Wiltord förhandla till sig ett nytt, så kallat "för-kontrakt", med ny klubb för att i sommar lämna Arsenal utan att klubben får en pence. Naturligtvis har Wenger sina synpunkter på saken.

Med de £13 miljoner Arsenal betalade när Sylvain Wiltord kontrakterades i augusti år 2000, utgör han föreningens dyraste spelarförvärv i historien. Att Arsenal nu riskerar att skiljas från Wiltord utan att få någon ekonomisk kompensation i samband med att hans kontrakt löper ut i vår, är ett faktum som diskuterats flitigt denna höst.

Men Wiltord behöver inte vänta till sommaren. Redan när transferfönstret öppnar den 1 januari 2004 kan Wiltord förhandla till sig ett för-kontrakt med ett lag utanför den engelska ligan. Rykten gör gällande att så kommer att ske, och Wiltords framtida klubbadress blir i franska Paris St Germain.

Arsenal gav under hösten Wiltord ett färdigt kontraktsförslag om förlängning i Arsenal under två år. Wiltord ansåg dock att han förtjänade ett längre kontrakt. Sedan dess har positionerna mellan parterna varit låsta.

Wenger, som fortfarande vill behålla Wiltord i truppen, väljer nu att sätta tryck på honom. Detta genom att påpeka att Wiltords val kan få effekter för hans landslagsspel för i Frankrike under sommarens EM.

Wenger hävdar att Wiltord riskerar att äventyra sin plats i det franska landslaget om han hyser tvivel kring sin framtid i Arsenal.
- Frankrike spelar i EM precis efter säsongens slut, och jag tror att det är bra om han spelat bra för oss fram till dess, säger Wenger.

Wiltord, med given plats i startelva vid säsongsstarten, har numera hamnat på bänken.
Wenger anser att Wiltords osäkerhet inför framtiden kan medföra att han tappar fokus på spelet
-  Han är uppskattad av sina lagkamrater, men jag vet inte exakt hur mycket hans förtroende påverkas över att han inte är klar över sin framtid, säger Wenger som anser att för mycket tvivel påverkar uppträdandet i klubbspelet.

Peter Weyde