Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Arsenal - Fågel eller fisk?

ons 24 aug 2005 kl 14:13

Årets säsong har föregåtts av en av de mest omtumlande somrarna någonsin.

När säsongen 2004/2005 gick i graven hade vi i ärlighetens namn bara två spelare i truppen som vi absolut inte vill avvara, Thierry Henry och Patrick Vieira. Som vi all vet försvann hälften av dem samtidigt som vi för första gången fick bekräftat att en värvning som Arsene Wenger faktiskt ville ha gick i stöpet, det vill säga Baptista. Lägg till detta att en anfallare som skulle få sitt slutliga genombrott och kunna vara ett seriöst alternativ/komplement till Henry tillbringade försäsongen i finkan misstänkt för våldtäkt så kan man räkna ut med de bakre regionerna att förberedelserna har varit allt annat än idealiska.

Med Pires efterträdare, Hleb, som enda "riktiga" värvning kan truppen på sina håll se riktigt tunn ut vilket i sin tur har fått olyckskorparna att kraxa sig hesa. Flera "experter" ser Manchester United som den enda reella utmanaren till Chea£ski och Liverpoolfolket känner sig sturskare än vanligt efter Champions League-segern och Gerrards helomvändning.
Inte blir man lugnad av Arsenal News Review (ANR) där Myles Palmer hävdar att "säkra källor" har deklarerat att Wenger inte kommer att signa någon mer innan transferfönstret stänger. Jag vet förvisso att de finns de (på forumet) som menar att hans källor är lika säkra som ett tält under ett bombanfall men utan att ha gjort någon vetenskaplig undersökning så står Mr Palmer kvar som den säkraste källan i min bok. Definitivt mer trovärdig än till exempel fansfc.com som så sent som idag onsdag citerar Wenger så här: "Vi kommer att köpa en målvakt innan transferfönstret stänger men jag vet inte vem ännu". Naturligtvis är det så att blir det några värvningar denna vecka så vet Le Boss mycket väl vem han vill ha. Även om han säger att han inte vet.

Så hur går det då? Själv är jag alltid optimist när det gäller Arsenal så jag är inte orolig. Gilberto och Fabregas är ett nog så gott innermittfältspar, på kanterna är alternativen fler och tre riktigt bra mittbackar har vi. Vi klarar av de flesta lagen i Premier League med både Flamini och Hoyte på planen även om inte Henry spelar. Men det förutsätter att ingen av Gilberto/Fabregas/Flamini blir skadade. Då slåss vi om tredje plats.

Ett orosmoln som skymtar i fjärran är vår nya kapten. Men, nej, hans inledning skrämmer mig inte. Frågan är hur han på sikt hanterar sin nya roll. Kommer han att hamna för långt ner i banan i sin iver att hjälpa laget även defensivt så att han inte kommer upp i sina 25 mål?
De närmsta fyra-fem matcherna kommer att säga mycket om hur säsongen kommer att gå.

***

För övrigt så kommer min red currant tröja med nummer 10 och "Bergkamp" på ryggen bli klassisk på mer än ett sätt. Ska bara köpa den först.

***

Är det förresten någon som vet var "Desktop Wenger" har tagit vägen?

***

Chea£ski-matchen är inte ens värd att kommentera. Taktiskt rätt av Portugisen men gud så tråkigt.

Text: Mark Åslin