Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sol Campell är saknad.

Vieira? What about Sol?

tis 13 sep 2005 kl 17:43

Det snackas otroligt mycket om Vieira, så fort vi förlorar. Hur mycket han är saknad. Jag saknar honom knappt alls. Det finns spelare som jag saknar mer, som Sol Campbell, till exempel.

Visst – Patrick Vieira var en ledare, en kämpe, en buse. Men jag ser saknaden av Sol Campbell som större än saknaden av fransmannen. Ända sedan han kom till Arsenal har jag sett honom som den store ledaren, som en framtida lagkapten. Englands bäste mittback kan man inte låta bli att sakna i ett lag, speciellt inte när det ser så sjabbigt ut som det gjorde mot Middlesbrough sist.

Arsenal har en historia av att göra sig av med stora spelare, och förmågan att kunna ersätta dem med någon annan. Nicolas Anelka är en. Marc Overmars en annan. Tony Adams, ej att förglömma. Alla dessa stora spelare har lämnat Arsenal, ett par av dem i toppen av deras karriär. Vad har Arsenal ersatt med? Thierry Henry, Robert Pires och Sol Campbell. Det kan inte vara en slump. Wenger måste ha vetat vad han gjorde, när han lät Vieira gå.

De flesta såg nog det jag såg förra året, att Vieira var på väg nedåt i karriären, men vägrade inse det. När kapten "Paddy" var skadad, spelade Arsenal bättre än någonsin. Varför skulle det vara annorlunda nu, bara för att han är såld? Vad är skillnaden?
Det kan bara finnas en: Sol Campbell. Han var med då, han är inte med nu. Han är Englands bästa back, en Solklar ledare och den som kan vända den sjunkande vinröda skutan åt rätt håll. När han är tillbaka kommer det att vara som att Wenger köpt in en ny spelare av hög klass, en frälsare – om man så vill. Arsenal kommer att bli att räkna med igen, var så säkra. För även om anfallet saknar Henry och Ljungberg, så kommer Campbell och Toure (som antagligen är Englands bäst kompletterande mittbackspar) att hålla tätt längst bak.

Snart är Campbell tillbaka igen. Och allt kommer att ordna sig.