Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Äntligen!

fre 16 dec 2005 kl 17:15

Vid ungefär klockan 12.15 idag började det vattnas i munnen på mig och det berodde inte på att det var dags för lunch.

Skälet var naturligtvis beskedet om de underbara matcherna mellan Arsenal och Real Madrid. Som jag har väntat på den här lottningen i flera säsonger. Äntligen ska vi få se Thierry Henry och hans lagkamrater äntra Santiago Bernabeu och ge världens mest framgångsrika klubblag genom tiderna en match. Det är verkligen på tiden.

Frågan är dock om Arsenal är tillräckligt bra den här säsongen för att rubba Real. Är det inte så att Henry är alldeles för ensam, och att mittfältet är för tunt?
Det kan säkert ligga något i det, men jag tror faktiskt att Arsenal har en bra chans.

För det första börjar vi på bortaplan och har ett resultat att spela på i andra matchen. Med den bedrövliga insatsen i München på näthinnan hos spelare, ledare och supportrar kommer Arsenal aldrig att åka på ett liknande bakslag den här säsongen.
Wenger har lärt sig läxan – det är jag beredd att ta gift på.

För det andra så möter vi ett Real som inte är riktigt vad laget har varit tidigare, då det i stort sett prenumererade på plats i åtminstone semifinalen. Det finns frågetecken på en hel del positioner och de defensiva spelarna skrämmer knappast Henry och van Persie – eller Reyes för den delen (minns hans legendariska match mot Real några veckor före övergången till Arsenal).

Slutligen så verkar det som att Wenger har insett att Arsenal måste anpassa spelet efter motståndarna i Champions League för att nå bra resultat över två matcher. Det håller inte att tokanfalla hela tiden i Madrid – dit ner åker vi för att försvara oss, och med lite flyt kontra in ett bortamål. Matchen i Spanien är bara ett intro till det som faktiskt avgör, matchen på Highbury.

Visserligen finns det ett antal riktigt duktiga offensiva spelare i Real. Zidane, Ronaldo, Robinho och Baptista är spelare som kan gå in i vilken startelva som helst i världen, men Arsenals försvar kan plocka ner storstjärnor – det har vi sett förr. Det viktigaste är att Sol Campbell kommer upp ur den formsvacka han för närvarande är i och verkligen tar plats som den försvarsgeneral han är.
Det kommer han att göra – bättre tändvätska än att ställas mot Ronaldo finns väl inte?

OS finns inte längre.
I februari sker viktigare saker.