Medlemmar: 8857 st.
Visa menyn

Reflektioner

mån 17 apr 2006 kl 12:13

Om man har varit en flitig besökare på hemsidan de senaste veckorna har man kunnat notera att stämningen blivit tam.

Det känns som man befinner sig i stormens öga. Det stormade rejält kring laget efter jul och alla dåliga resultat i ligan och utträdet ur FA-cupen. Det var svart eller vitt. Antingen skulle man påbörja utrensningen igår eller så var Wenger det bästa som hänt världen sedan hjulet. Det var hårda ord och vi som deltog i debatten hade ofta inte mer på fötterna än att vi kunde inse att alla hade rätt. Vi VAR inte bra och Wenger ÄR mannen att rädda oss ur situationen.

Nu lever vi i en gastkramning som vi inte upplevt maken till sedan FA-cupfinalen ifjol. I och för sig är det väl detta som vi alla går och väntar på de säsonger vi blir tia i ligan och är ute ur alla cuper i februari. Men är inte detta LITE väl mycket? Jag gör inte mycket annat än tänker på Paris nuförtiden. Detta långt innan den första sparken är gjord i mötena mellan the mighty Arsenal och Villarreal. Jag har sagt det till nära vänner och gatusopare att det allra roligaste, bästaste, härligaste, skönaste, fiffigaste, superbaste, mysigaste, hånleendaste scenariot skulle vara om vi blev femma i liga och stod som segrare den 17:e maj. Vågar vi lita på det och sluta spela boll i ligan nu då? Givetvis inte. Men tänk om mina vänner, tänk om?

Vi kan förstås göra det rätt ok också om vi misslyckas i CL och tar fjärdeplatsen på målskillnad. Det skulle vara helt i linje med våra triumfer på White Hart Lane 1971 och 2004.

Jag vill egentligen låta andra analysera anledningen till att vi gör ett mellanår i ligan, men kan inte låta bli att göra några reflektioner.

• Fabregas blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Varför var han inte bättre redan i början på säsongen.
• Gilberto kan ju passa bollen och tacklas. Varför inte i varje match.
• Det skall till en ny position för att Flamini ska kunna spela fotboll.
• Henry kanske skulle hålla huvudet uppe ibland så han ser att det finns intentioner även i de matcher då han hellre skulle velat stanna hemma.
• Lehmann är 36 år och har väl aldrig spelat så bra fotboll. Snälla du, gör inte en Seaman och stanna för länge.
• Kolo Toure kom direkt från djungeln och dominerar i Premier League. Får en stor puss i pannan av mig.
• Senderos har Martin Keowns mördarblick.
• Pires..tja är bra att ha ibland.
• Van Persie, Reyes, Adebayor. Gör ni de där 20 målen nästa säsong?

Det sista med förbehåll att Henry lämnar. Det finns några elaka rykten som vägrar försvinna. Henry sade för något år sedan att han skulle stanna i klubben så länge klubben ville ha honom. Vill klubben det då? Vi ville inte behålla Vieira, Overmars, Petit, Anelka. Inte någon supporter vill att Henry går till Barcelona (för det är helt ärligt det enda alternativet).

Jag tror på något sätt att Arsenals framfart i Champions League har satt lite grubbel i huvudet på den käre Titi. Vi har slagit ut Real Madrid och Juventus, två i mångas ögon betydligt större klubbar än Arsenal. Det var också två av de klubbar som skulle kunna varit ute efter Henry. Men inte nog med att vi har slagit ut dem över två matcher, de lyckades inte göra mål på en backlinje bestående av Eboue, Senderos, Toure och Flamini. Detta trots anfallare vid namn Robinho, Raul, Cassano, Ronaldo, Ibrahimovic, Del Piero och Trezeguet. Kan han hävda ens för sig själv att han måste byta klubb för att vinna Champions League?

Man måste nämna Tottenham i dagar som dessa. Ni som väntat på att få korka upp den där bag-in-boxen med Koskenkorva på St. Tottering's day får vänta lite till. Antagligen till den 7:e maj och någon av de sista sparkarna på Highbury. De otrogna några kvarter bort har visat sig vara otroligt sega den här säsongen, men mitt tips är att det kommer att vara som bortblåst nästa säsong. Efter att Tottenham slutat femma i ligan det här året så blir de helt plötsligt medvetna om sin höga höjd, tittar ner och faller precis som på tecknad film ner till deras abonnerade tiondeplats. Tycker att styrelsen ska planera in en hånande anti-Spurs tröja till sommaren. Jag tar tre!

Emirates Stadium eller Ashburton Grove som jag hoppas att de flesta fortfarande säger kommer att bli bland det maffigaste fotbollsvärlden någon gång sett. Det gäller förstås att ta sig en tripp i höst och pissa in sitt säte, förlåt revir.

Text: Magnus Ahlden