Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cole-affären lämnar en bitter eftersmak.

Det är bra nu Ashley!

sön 16 jul 2006 kl 13:21

Ashley Cole har gett ut en bok där han hävdar att klubben har lämnat ut Ashley för att torka. Att han blivit en syndabock i hela affären med Chelsea.

Jag har ännu inte läst ett enda inlägg ifrån en Arsenalsupporter som hävdar att Ashley Cole har rätt. Ingen Gooner ställer sig upp och säger att det är Ashley som är offret, ingen som säger att klubben kunde ha värderat honom högre från början och höjt hans lön i takt med att hans internationella värdering ökade genom a-lagsmatcher och landskamper. Inte en enda har hävdat att han är i sin fulla rätt att se om gräset är grönare på den andra sidan London. Jag gör det baske mig inte.

Ashley Cole är mer än välkommen att se efter riktigt noga med färgskalekarta om han vill nu. Efter det svek som han har visat upp genom att först överhuvudtaget sätta sig ner vid samma bord som Chelsearepresentanterna och sedan genom att inte inse sitt fel genom att gå ut och anklaga Arsenal medan han är under kontrakt.

Ashley Cole är en gudabenådad vänsterback. Antagligen är han bland de allra bästa i hela världen. Han är uppfostrad i klubben, han är ett unikum på det sätt att han tagit sig den långa hårda vägen via ungdomslagen till en a-lagsplats. Det hör inte till vanligheterna i Arsene Wengers Arsenal. Gael Clichy är en oerhört duktig vänsterback men han är inte Ashley Cole. Det betyder ändå inte att vi skulle sakna Ashley nämnvärt. Särskilt inte om vi får en 200 miljoner kronor för grabben.

Det här med svek är inte glasklart alltid, men det som jag som supporter har riktigt svårt för är det här med spelare som klagar offentligt. Alla förstår att det uppstår missnöje i en klubb där endast elva ställs på plan samtidigt, någon får inte spela, någon får spela trots att de inte duger, han tjänar mer än mig trots att jag är snyggare, jag spelar i landslaget och borde därför ha mer eller vad det nu än kan vara. Vi supportrar kopplar dock alltid fortfarande ihop det med vad de tjänar i reda pengar. Hur kan en kille som tjänar låt oss säga 50 000 i veckan för att spela fotboll klaga? Vad ger han den rätten?

Det finns folk som hävdar att de pengarna måste täcka han liv efter fotbollen också. Ni får ursäkta, men det är skitsnack. När såg ni Tomas Brolin steka burgare på Burger King senast för att inte pengarna räckte till? Det är så att när du väl har gjort dig ett namn inom en sport så har du en oerhörd mängd erbjudanden som väntar på dig i form av firmor som vill ha dig som representant eller göra reklamer. Det kan röra sig om att klippa band eller ge intervjuer. Allt det genererar pengar så det finns ingen risk att hamna på fattighuset om man inte råkar falla i händerna på Björn Borgs investerare.

Nu är den nog inte så att Ashley Cole om han bara hade lite is i magen skulle tjäna "endast" 50 000 i veckan hos Arsenal. Snarare rör det sig om uppemot 700 000 i veckan. Nu väljer han istället att lämna klubben genom att låta munnen glappa lite för mycket. Fine by me. Jag har ingen som helst lust att krypa för spelare som tycker att de är offer och klagar för att de får leva ett liv som de flesta bara drömmer om. Då spelar det faktiskt ingen roll om de heter Pascal Cygan eller Thierry Henry. Klubben är störst.

Det var trevligt att lära känna dig Ashley Cole. Synd att du inte förstår att Arsenal är det bästa som hänt dig. Det stöd du har fått av våra supportrar kommer du aldrig att få någon annanstans. Det kommer vi att förstå av din nästa bok.