Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Flyt i oflytet

mån 28 aug 2006 kl 19:12

Arsenal har fått sämsta tänkbara start. Bara en poäng på två matcher är under all kritik. Men det hade kunnat vara värre – mycket värre.

Arsenal har inte spelat dåligt i säsongsinledningen. De har haft oflyt. Ren oflyt. Spelar man oavgjort mot Aston Villa hemma, trots 75 procents bollinnehav, så har man oflyt. Träffar man virket och missar ett tjog frilägen borta mot Manchester City, för att sedan förlora på en straff – det är ren oflyt.

Men flyt i oflytet – Arsenal är inte ensamma. Chelsea har förlorat. Tottenham har förlorat ännu mer. Och Newcastle, som vissa tror ska vara bra varenda år – de är minst lika sopiga som förra året. Ett par lag har överraskat tidigt och är obesegrade – som Villa och Everton. Men de tappar ju förr eller senare – som vanligt.

Inte kört än, alltså, även om pressen nu är riktigt stor på Gunners. Vi måste plocka fram vårt bästa spel nu när det verkligen gäller, om ett par veckor mot Boro. Poängtapp då och vi kan börja snacka fiaskosäsong. Men med tanke på att vi bara är en trepoängare från sjätteplatsen i ligan, med en match mindre spelad, så finns det fortfarande goda möjligheter till en fin säsong för Arsenal. Bara Henry kommer igång, vi köper in en ny försvarare och Freddie blir helt frisk och kry. Då kan vi börja upphämtningen. Om vi har flyt.