Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Premiär på Arsenals nya hemmaarena.

Känns det igen?

lör 19 aug 2006 kl 19:13

Man sitter helt uppskruvad inför premiären. Fan va skönt det ska bli att se Arsenal igen. Efteråt är man lika utpumpad som en söndertuggad plastboll.

Givetvis har jag nu fått ur mig den värsta vreden ur kroppen. Dottern tittade på mig som om jag vore dum i huvudet (hon kanske har rätt...), när jag satt i soffan och vräkte ur mig det ena barncensurerade efter det andra. Det går bra ett tag - att knipa käft alltså - men när det blir som det blir så orkar inte munnen vara still. Lungorna fylls med luft och stämbanden formar sig på sitt allra sämsta sätt och ut kommer det, frustrationsvrålen.

Alltså, när vårt kära lag spelar de där vidriga Hummeltröjorna av våra motståndare är det en fröjd att se. Men att se denna skottallergi år efter år gör en allergiker som mig själv förvånad. Har Wenger uttryckligen sagt att "inga mål får göras UTANFÖR lilla boxen"?

Det är hur lätt som helst att försvara sig mot Arsenal. Manual 1a är denna:
Kötta ihop skräpet ni kommer med och ställ er vid straffområdeslinjen så får ni se en bunt miljonärer i rött och vitt passa bollen till varandra. Right there in front of your very eyes! Bättre platser går inte att få.

Jag ser en oavgjord match mot Aston Villa som en förnedrande förlust i dessa dagar. De har i stort sett samma trupp som var en hårsmån från att åka ur förra säsongen. Enda skillnaden är väl att det snart ska sitta en ny kille i en skinnfåtölj på kontoret och att de fått en otroligt sympatisk tränare.
David O'Leary måste verkligen vara en skitusel manager. Något annat kan jag inte se i skillnad på vårens och höstens Villa. Arsenal ska, oavsett lag på banan, vinna mot Aston Villa. Så är det. Punkt.

***
Henry, van Persie och Theo Walcott ska spela varje match om jag får bestämma. Ett helt annat tryck när bytena kom. Dessutom är Walcott ganska okänd och för motståndarna väldigt svårläst. En klar fördel den här säsongen.

***
Ashburton Grove ser ju helt fantastisk ut. En härlig tv-vinkel var det också. Gamla Highburys tv-vinkel var något låg kan jag tycka.

***
Noterar att Kanu gjorde två mål för Pompey och att Bendtner och Larsson målade för Birmingham City.

***
Just nu ser jag fram emot 5-års festen i Norrköping till helgen. Det ska bli riktigt kul att få träffa så många av er.

Hoppas bara att vi kan ha lärt oss att skjuta!