Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Liten krönika

ons 27 sep 2006 kl 13:31

Efter några veckor så är både ligan och Champions League i full gång och de värsta domedagsprofeterna har tystnat en aning.

Efter segern mot Manchester United tycks hela forumet vara överens om att vi är världens bästa lag och att det bara är en tidsfråga innan vi blir utsedda till tidernas bästa fotbollslag av Nobelkommittén. Själv väljer jag att ligga lågt i motgång och medgång, jag hetsar inte upp mig för varken det ena eller det andra. Något som kan hetsa upp mig dock är det lilla snack som uppstod angående att Arsenal skulle vara till salu. Det är ofrånkomligt att en stor klubb som Arsenal är intressant för investerare av alla de slag. Det är i grunden positivt att klubben för omvärlden ses som något värt att satsa pengar i, något som det känns att man vill vara förknippad med.

MEN, och det känns som det största jävla men jag någonsin kommer att skriva i de här sammanhangen; kommer vi i närheten av en Chelsea-situation där vi blir uppköpta av en ofantligt rik kille som börjar leka Football Manager 2006 med fuskkoder så kan det fanimej vara nog för en tid framöver. Jag tar en Mona Sahlin tills det hela löser sig. Det hela är naturligtvis baserad på de få illusioner jag har kvar om att klubben har en egen själ, en egen identitet i fotbollsvärlden med någorlunda sunda värderingar, att man inte är inblandad i korruption, att man tar hand om sina spelare, att man inte lockar med fantasisummor, att man inte betalar överpriser, att man fostrar ungdomar, att man inte har dopingdebatter och så vidare. Jag är blåögd och naiv i det sammanhanget, det vet jag nog men låt mig få inbilla mig det ett tag till.

I maj stod jag och tusentals andra supportrar utanför Stade de France i Paris och hoppades och vrålade och betalade 80 kronor ölen under Champions Leaguefinalen. Det naturliga är ju givetvis att vi hoppas på att nå finalen i år igen och då för att vinna förstås. Det är en lång väg dit mina vänner och jag såg redan någon på forumet som ville veta vad vi hade för drömmotståndare i åttondelen. Sakta i backarna säger jag och hoppas i smyg på att en kock från Marriot hjälper oss att rensa upp i slutspelet.

Apropå Tottenham så har de om möjligt börjat ännu sämre än oss i ligan. Déja Vú grabbar?

Undertecknad ordnar julfest på Glorias i Kristianstad för andra året i rad. Det hela luktar traditionsbygge och vi bjuder härmed in varenda rödvit snubbe i hela bygden den 25:e november. Mer info dyker förstås upp när det närmar sig.

Norrköping är fantastiskt trevligt när man är där med över hundra likasinnade, jag måste säga att jag inte finner mycket att klaga på efter en sådan uppvisning av Sveriges bästa supporterklubb. Vi är stora, glada, starka och förbannat stolta över de färgerna vi bär. Det visade vi på Trädgårn. Tack som fan som Thåström skulle sagt.

Text: Magnus Ahlden