Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hoppas Fabregas stannar i norra London.

Fab 4

tis 31 okt 2006 kl 14:32

Fabregas slutar aldrig att förvåna mig. Att han var en talang och hade spelsinne har vi vetat ända sen 2004 då han som en blyg 16-åring kom till klubben.

Idag 2½ år senare så har vi även fått upptäcka att han kan göra mer saker än att lägga fram geniala passningar. Det är liten jävla krigare som vi har springandes i Vieiras gamla tröja och utan att göra några jämförelser med den sistnämnda så tvekar Cesc inte att gå in i situationer med spelare som väger en 10-20 kilo mer. Denna egenskap att börja ta för sig såg vi redan under förra säsongen. När det gick tungt för laget och en del spelare vek ner sig så fanns det iaf en spelare som krigade och kämpade trots sin ringa längd.
Han främsta egenskap är dock tiden som han på nått sätt hittar, vilket gör att får någon extra sekund att leverera passningarna som skär genom motståndarförsvaret som en het kniv i smör samt att han inte så ofta behöver hamna i närkampssituationer. Detta beror dels på att motståndarna har sådan stor respekt för honom att de inte vågar pressa honom för hårt, inget dåligt betyg för en 19-åring i världens hårdaste liga, men även att han har ett spelsätt som gör att han ser ut att flyta på plan. Se bara matchen mot Manchester United där han var bäst på plan, vilket t o m mina United kompisar säger utan att blinka och framför allt på målet som vi gör. Visst, han har tur att bollen studsar sin väg, men riktigt bra spelare brukar alltid ha denna så kallade "turen" på sin sida.
Det är bara att hoppas att han inte härmar sin landsman Reyes och börjar längta hem till Spanien igen utan att vi får se honom i minst åtta år till. Hur bra kommer han inte bli när han når sin topp om en så där 8-9 år?!

*****

Hleb och Rosicky – världens bästa lekkamrater. Ja så ser det faktiskt ut att vara så som de hittar varandra på plan. Väck dem mitt i natten långt ute i den mörka norrländska urskogen och släng till dem en boll och jag lovar att de hittar varandra direkt.

*****

Någon mer än jag som tycker att tiden fram till medlemsresan går sakta? Men nu är det iaf ca 2 veckor kvar. Fan va skoj det ska bli, är säker på att arrangörerna av resan har lyckats i år igen.