Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Tankar om 0-0

tor 2 nov 2006 kl 16:48

Låt oss leka en lek. Tre av nedanstående resultat hänger ihop, ett ska bort. Gissa vilket.

Lyon - Dynamo Kiev 1-0
Real Madrid - St. Bukarest 1-0
Arsenal - CSKA Moskva 0-0
Spartak Moskva - Inter 0-1

Rätt svar: Arsenal - CSKA Moskva 0-0

Det här resultatet är lika överraskande som Rosickys miss på öppet mål. För att inte tala om när Fabregas gled igenom försvaret, rundade målisen och sköt utanför. De här missarna, och femtioelva andra därtill, finns inte i manus. Det ska inte gå att missa såhär mycket chanser. Skådespelarna, om jag får kalla dem det, satte inte en enda scen. I den här matchen vann ingen spelare någon Oscar-statyett. Däremot var det en jäkligt bra story. Väldigt fint att se på och följa, men skådespelarna var inte hundraprocentiga. Pricken över i:et saknades helt enkelt.

Jag har aldrig tidigare studsat upp som jag gjorde när Rosicky missade öppet mål och sköt på målvakten, som till råge på allt låg ner. Helt ofattbart! Det var det mest bisarra jag sett inom fotboll i mitt 21-åriga liv.

Under kvällen framför teven bjöds vi på några andra sifferfel. Jag menar inte fler noll-noll-matcher, utan följande kommentarer:

Henrik Strömblad: ''Arsenal hade väl 28 hörnor mot Everton.''
Kommentar: 28? Det har nog aldrig hänt i en fotbollsmatch. Skön uppskattning, nästan rätt.

Markus Allbäck: ''Det här var våran tredje match i Champions League någonsin.''
Kommentar: Aja baja Markus. Ni har spelat fyra matcher. Glömde du bort första matchen då du inte var med?

Här följer några citat från vårat forum om 0-0 på Emirates Stadium.

''Det var science fiction att vi inte vann idag.''

''Att något så vackert kan göra så ont...''

Ja det här var förmodligen den bästa noll-noll-matchen som någonsin spelats. Att det inte blev några mål gör att man kommer minnas matchen extra länge. Även om man nästan vill glömma den. Hade Arsenal gjort två-tre mål så hade man inte grubblat och blivit frustrerad utan varit glad och ''glömt'' matchen fortare. Men fotboll är inte alltid rättvist. Det såg vi igår.