Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Så jävla skönt

tis 23 jan 2007 kl 20:13

Oj vilken skön seger det var i söndags. Precis som Axel skrev i matchrapporten – vissa segrar är skönare än andra.

En vinst mot Manchester United är en sådan seger – en vinst mot Tottenham en annan. I vanliga fall så vill jag att Arsenal ska spela ett vackert och ärligt spel, men mot dessa lag så får de spela hur som helst bara vi vinner. Ja det är faktiskt skönare ju fulare vi tar segern. Det gör absolut inget om vi vinner på ett felaktigt domslut, på ett turligt mål eller om Guds hand är inblandad och målet får jätte gärna komma på övertid, allt för att gnida in saltet i såret ännu mer på de personer som har den konstiga läggningen att hålla på dessa lag.
Söndagens match går väl inte till historien som den bästa lagen emellan. Det tuffa spelet som var kännetecknet för drabbningarna mellan lagen för några år sedan har försvunnit i samband med att Vieira och Keane försvann från respektive klubb. Och de kvarvarande fula spelarna i United verkar inte våga ta för sig nu när de inte kan hålla Keane i handen. Däremot så har båda snabba tekniska spelare i anfallsspelet. Samtidigt har båda lagen starka försvar vilket gjorde att spelet var vackert fram till straffområdet men sen var det stopp.
Men som sagt skit samma hur vi vinner, en seger är en seger speciellt mot United.

*****

Är det någon mer än jag som är trött på Larsson-hypen. Båda av våra största kvällstidningar rapporterar varje dag om Larsson – "oj Larsson gjorde mål på träningen, han måste vara bäst i världen". Lägg ner liksom. Han spelar ett enkelt spel med mycket löpningar och med så få touch på bollen som möjligt och missförstå mig inte, han gör det bra. Men han är ju ingen Henry eller Ronaldinho som kan hämta bollen på egen planhalva och sedan trolla bort motståndarna och sätta bollen i mål.

*****

2 matcher mot Manchester United – 2 segrar, 1 match mot Liverpool – 1 seger, 1 match mot Tottenham – 1 seger och 1 match mot Chelsea – 1 oavgjord, trots detta ligger vi 12 poäng efter United. Förlust mot Sheffield, Fulham, Bolton, West Ham och Manchester City – lag som vi (förutom Bolton) slår 9 av 10 gånger. Lägg där till oavgjorda matcher mot Aston Villa, Middlesbrough, Everton, Newcastle och Portsmouth – samma där, lag som vi slår 9 av 10 ggr. Om man bortser från Bolton matchen så har vi alltså tappat 22 poäng vilket i normala fall skulle innebära i alla fall 18-20 poäng. En dyrbar läxa för Wengers unga pojkar.

*****

Ifall ni har svårt att förstå vad en värmlänning säger, framför allt en som kommer från området kring Hagfors så kan ni ha hjälp av denna sidan http://www.xn--hagfrs-zxa.se/