Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

En mörk kristallkula

ons 28 feb 2007 kl 22:34

Mourinho såg verkligen bister ut i söndags. Det fanns flera orsaker till det. Men det intressantaste är ändå vad han egentligen SÅG.

Alla såg det men det är säkert fler än Myles Palmer som inte upptäckte vad som egentligen pågick. Jag är däremot säker på att Mourinho visste vad han såg. Han visste att han skådade in i framtiden. Och den såg inte ljus ut för Chelsea.

Visst, kritiken låter likadan nu som den gjort länge. Jepp, de spelar fantastiskt vackert MEN (med Let’s Dance-Tony-brytning) de gör på tok för lite mål. Kritiken har varit berättigad och är det till viss del ännu. Men den här gången var det ett juniorlag som fick miljardbygget att se ut som ett korplag med överviktiga sportjournalister. I söndags insåg Mourinho att han har max ett år på sig. 2009-2010-2011 är redan förlorade. Därför blir jag inte förvånad om han försvinner till sommaren. Oavsett vad Roman säger eller vill.

För Mourinho såg mer ändå. Han såg att den dagen Henry inte längre tillhör Arsenal FC så kommer inte Arsenal att vara slut som storklubb vilket har påståtts från diverse håll. Faktum är att när den dagen kommer så kommer Arsenal att vara farligare än någonsin. Lägg till att han dessutom har upptäckt att han själv står utan plan B när hans egna nyckelspelare blir skadade, avstängda, sura, sålda eller för gamla.

En mörk kristallkula, för Portugisen alltså. Men Real kanske blir ledigt snart.

***

Det förvånar mig att ingen har kommenterat Diabys byte med mer än att han blev skadad när han olyckligt sparkade Terry i ansiktet. Min spontana reaktion var att han helt enkelt inte kunde spela vidare av rent mentala skäl. Det vore dessutom helt naturligt om så var fallet.

***

Det ska bli intressant att se startelvan ikväll mot Blackburn. Och för den delen även resultatet. Sitter finalen fortfarande i huvuden och ben? Nå väl, med Freddie, Gallas, Gilberto och TH14 i laget så blir det seger ändå.

***

Måste kommentera Zlatan-soppan också. Bosse Pettersson ansåg ju att det var dags att tycka till och kom med den briljanta idén att sparka Lagerbäck så att Z skulle vilja komma tillbaka.
Själv har jag bara en åsikt: Är inte den gula tröjan mer värd för Zlatan vill jag inte se honom i den. Punkt.

***

För övrigt har jag "alltid" sagt att vi skulle haft ett mycket bättre landslag om vi inte hade gett upp våra kolonier så lätt. Det gäller förresten även allt land som våra gamla kungar släppte iväg. Vad nu det har med någonting att göra.

***

Det blev till slut sjuan för Gullbrandstorp. Hallands fotbollsförbund ändrade sig när de "riktiga" division-sexlagen tyckte att det skulle bli för låg kvalité om de fick möta några lag som egentligen skulle spelat en division lägre. För Hallands division sex håller riktigt hög klass!

Nu har Halmstadlaget Inter dessutom dragit sig ur sjuan så det återstår för närvarande åtta lag i den södra serien. Varav två klubbar knappt kan får ihop en startelva tillsammans.

Förbundet vågar inte ens schemalägga serierna i nuläget...

***

Men ja’ e’ inte bitter!

***

Fantasy Premier League börjar så smått ordna upp sig. Till helgen har jag ett ruskigt starkt lag, Huka er!

***

För övrigt letar jag nu efter 602.

Text: Mark Åslin