Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry lämnade Arsenal efter säsongen.

Många frågor - få svar

tor 12 jul 2007 kl 15:12

Kris är kanske ett lite för starkt ord, men visst känns de senaste månadernas händelser inte så väldigt upplyftande.

Låt oss tänka tillbaka lite i tiden, låt oss säga till början av februari. Vi låg visserligen hopplöst efter i ligan men hade under januari månad slagit Manchester United på Emiraten, småpojkarna hade krossat Liverpool både i Ligacupen och FA-cupen och i slutet av månaden avancerade de även till final i Ligacupen efter seger mot Tottenham. Utöver detta så var vi fortfarande kvar i Champions League där vi skulle möta det, som vi alla trodde, "lätta" motståndet PSV och i Ligacupen hade Besten visat att han kunde göra mål. Det fanns helt enkelt stort hopp om framtiden - men sen började skiten. De enkla mötena mot PSV blev en mardröm och hoppet att få ta revansch mot finalförlusten i Champions League försvann. I Ligacupen visade i och för sig ungdomarna återigen att det finns talang i klubben, men sen drabbades Senderos igen av Drogba-syndromet.

Utanför fotbollsplanen så började det ryktas om att en amerikan ville köpa aktier i klubben. En amerikan som ägare, det kan väl aldrig funka? Vad kan de om fotboll? Inget när det gäller den sporten som spelas med fötterna. Ja så tänkte nog många supportrar. Nu visade det sig bara vara så att vi skrev ett samarbeteskontrakt med hans klubb i USA – Colorado Rapids. Bra så, nu slipper vi bli uppköpta. Trodde vi ja, men någon månad senare började kalabaliken. Kroenke, som amerikanen vi någon månad tidigare börjat samarbeta med, köpte upp ITV's aktiepost och spekulationerna om ett uppköp tog åter fart. När sedan Arsenals största ägare, Daniel Fiszman, bestämde sig för att sälja lite aktier var nog de flesta övertygade att klubben snart skulle vara amerikanskt. Nu visade det sig dock att Danny, som han också kallas, bara valt att sälja 1,6 % av sitt 25,7 % stora innehav av klubbens aktier.
Sen explodera den stora nyheten. David Dein, klubbens tredje största ägare samt styrelsens ansikte utåt, hade fått sparken från styrelsen. I början var det som vanligt tyst från Arsenal håll, men efter ett tag så kom det till slut ett uttalande från styrelsen där de tackade Dein för tiden i styrelsen men att pga. meningsskiljaktigheter så var de tvungna att skiljas. Standard svar 1a när tränare, spelare eller styrelsemedlemmar får sparken.

När sedan serien äntligen var slut och bråket mellan styrelsen och Kroenke börjat lugna ner sig så kunde man se fram emot den del av året när förhoppning föds, men även i de flesta fall dör – Silly season. För våran egen del så har vi fått mycket av den senare varan. Under hela året så har det pratas om att Ribery i stort sett redan var klar för oss. Den ärrade lille ytterspringaren sågs som en perfekt partner till Henry. I stället så valde han pengarna och gick till Bayern M för att ha chansen att vinna Uefa-cupen. Malouda valde ryssens pengar och Babel, som så gärna ville spela för oss, ser ut att välja Liverpools nyvunna amerikanska dollar.
Vi har följaktligen mest sålt spelare istället för att förstärka truppen och nu kommer vi fram till ämnet som vi länge kommer att prata om, nämligen Henrys avsked från klubben han aldrig skulle lämna. Ursäkten att han inte kan spela utan Dein och Wenger är en av de sämsta jag hört i mitt trettioåriga liv. En spelare som har vunnit Premier League, FA-cupen, skytteligan näst intill varje år, VM, EM och räknas som en av världens bästa spelare kan inte spela om en viss styrelsemedlem inte finns kvar i klubben. What a crap!
Henry – senast jag kollade så sitter inte Dein i Barcelonas styrelse och Wenger är inte deras tränare, men tydligen kan du spela utan dem där. Du är den bästa spelare som spelat i Arsenals tröja, men du kommer aldrig att bli den största. Chansen fanns, men den är nu för alltid förlorad. Utmärkelsen tillhör fortfarande allt jämt Tony Adams.