RvP gjorde två baljor mot Newcastle.

Holländsk dynamit sänkte Newcastle

lör 30 aug 2008 kl 21:44

Back to our best. Så enkelt fotboll kan vara ibland.

Efter matchen mot Fulham fick vi se ett komfortabel Arsenal sänka Twente med 4-0 i veckan och efter att Newcastle lyckats spela 1-1 med mästarna i premiäromgången såg det ut som om The Gunners skulle få det lite svårare idag. Matchen spelades av i ett bra tempo och Arsenal radade upp chanser och Newcastle fick knappt låna bollen under de inledande
tio minuterna. Den första stora chansen hade William Gallas med vad som såg ut som en lätt tap-in. Gallas borde givetvis ha satt den och att döma av hans ansiktsuttryck så höll han med om det.
Straffen är helt odiskutabel vilket alltid är skönt för en supporter, bollen tar på armen på N´Zogbia i en rörelse så att han stoppar bollen och den dimper ner till honom själv. Rob Styles tvekade inte och det gjorde inte van Persie heller. Han skickade bollen säkert i mål och hans första mål för säsongen satt fint efter den orgie i missar han visade upp mot Twente.

Jag sade till vännerna vid bordet på Sir Toby´s i Malmö att van Persie skulle göra två mål under kvällen och som den lilla tomte jag är så håller jag vad jag lovar. Van Persie dundrade in tvåan med fyra minuter kvar av halvleken. Eboues klack var mästerlig och det var hög klass på avslutet också. Får van Persie höjt självförtroende efter det här så
kan han skadefri sätta tjugo baljor för oss i år.
Newcastle då? Jodå ett par halvchanser under första halvlek men förvånansvärt tafatta. Det var inte så mycket att de inte ville, de var bara sist på bollen hela tiden. Arsenal sprang och passade och ville hela tiden så mycket mer.

I andra halvlek fortsatte Arsenal att trycka tillbaka Newcastle även om The Magpies hade en boll i ribban tio minuter in i halvleken. Denilson stängde matchen för gott efter en uppvisning i Arsenalfotboll. Massor av små finurliga passningar strax utanför straffområdet och Newcastles försvar stod bara och tittade på. Till sist slår Adebayor en mycket fin
liten pass fram till Denilson som iskallt lägger den bredvid Given. Det är världsklass på spelet just då.

Van Persie försökte sig på att göra det omöjliga när han skjuter i stort sett från kortsidan, ett stenhårt skott som sanslöst nog tar i ribban. Hade den gått in hade vi kunnat stänga ner Årets mål tävlingen redan nu.
Arsenal spelade riktigt riktigt bra, bäst på plan Clichy och van Persie. Är det så enkelt att vi behöver Fabregas på plan för att spela bra?

Arsenal-Newcastle 3-0 (2-0)
Målskyttar: 1-0 (18) Van Persie str, 2-0 (41) van Persie, 3-0 (59) Denilson
Domare: Rob Styles