Medlemmar: 3992 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Gibbs spelade hela matchen mot Chelsea.

Reserverna fick stryk mot Chelsea

fre 12 sep 2008 kl 13:07

I skuggan av transferfönstrets sista dag så spelade Arsenals reserver mot Chelseas dito.

Chelseas reserver var för kvällen förstärkta med en viss Drogba som inte ha spelat något sen han utdelade en lavett till Vidic i CL-finalen mot Manchester United i våras. Arsenal ställde upp med ett ungt lovande lag utan förstärkningar från a-laget.

Första halvlek: Arsenal startade väldigt bra och redan efter elva minuter så firade Mark Randall sitt nya kontrakt med att göra 1-0 efter ett tekniskt nummer framför mål. Arsenal fortsatte storma framåt och Fonte hade ett rungande stolpskott och Merida tvingade Chelseas målvakt till en kvalificerad räddning. Det kändes som en tidsfråga innan Arsenal skulle göra 2-0 men det kom aldrig utan Chelsea började ta över mer och mer. Agogo räddade ett skott på mållinjen och Szczesny tvingades till en fin parad på ett friläge. Två minuter innan halvtid så kvitterade Chelsea till 1-1 genom Tahara på pass av, just det, Drogba. Bäst i Arsenal första halvlek var nykontrakterade Randall tillsammans med Szczesny, Wilshere och Merida som spelar i en intressant vänsteryttermittfälts roll likt Nasri och Rosicky. Wenger har som de flesta vet en förkärlek för spelande yttermittfältare.

Andra halvlek: Arsenal började även andra halvlek på ett piggt sätt men och Randall hade en frispark i ribban efter den styrts av en Chelseaspelare i muren. Efter det så tappade Arsenal och mellan den 63:e och 69:e hade Chelsea gjort både 1-2 och 1-3 efter svagt försvarsspel två gånger om. Arsenal såg väldigt tama ut nu och Chelsea
ägde matchen då Wilshere i 77:e minuten lyckades hitta Simpson som blev fälld alldeles utanför straffområdet. Det såg ut att finnas många spekulanter till att ta denna frispark men efter ett tag tog Fonte sats och tröck in bollen stenhårt i målvaktens vänstra kryss. Efter det pressade Arsenal tillbaka Chelsea och var nära att kvittera men resultatet stod sig.

Arsenal v Chelsea 2-3 (1-1)
Målskyttar: 1-0 (11) Randall, 1-1 (43) Tahara, 1-2 (63) Woods, 1-3 (69) Sinclair, 2-3 (77) Fonte

Startelva:
Wojciech Szczesny
Abu Ogogo, Gavin Hoyte, Kyle Bartley, Kieran Gibbs
Jack Wilshere, Mark Randall (80), Francis Coquelin (60)
Fran Merida, Rui Fonte, Jay Simpson

Avbytare: James Shea, Jay E. Thomas, Paul Rodgers, Rhys Murphy(80), James Dunne (60)