Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gallas räddade en pinne till Arsenal i Ukraina.

Gallas räddade en poäng i Kiev

ons 17 sep 2008 kl 21:54

En sen kvittering av William Gallas räddade en poäng mot Dynamo Kiev, men Arsenal borde nog ha tagit alla tre.

Arsenal ställde upp med en till synes väl så defensiv 4-5-1-uppställning, där van Persie fick en vänsterytterroll i stället för sin vanliga anfallsposition. Alexandre Song fick kliva in på mittfältet i stället för Eboue.

Trots den lite mer defensiva uppställningen så var det Arsenal som skapade allt av värde i den första halvleken. Redan efter tre-fyra minuter är van Persie framme till höger i straffområdet, men skottet går rakt på målvakten. Efter ca 20 minuter har Adebayor ett jätteläge där han helt fri med målvakten kan avsluta ungefär från straffpunkten men skottet går utanför - där borde Ade ha gjort mål, som jag ser saken.

Spelet blev därefter ganska avvaktande, och det höll i sig fram till den 40:e minuten då van Persie efter fint spel från bortalaget fick iväg ett bra skott som dock smet strax utanför. Kort därpå trixar Adebayor fram bollen till van Persie som släpper in lädret till en helt sopren Fabregas som dock tyvärr avslutar ganska vekt rakt på målvakten. Även detta läge borde nog ha resulterat i ett mål, tycker jag.

Domaren hittar sedan på en egen variant på tilläggstid - han drar helt enkelt av ett antal sekunder och blåser av innan klockan når 45 minuter.

Det kändes i det här läget som om frågan inte var om utan när det skulle bli mål - och efter 64 minuter kom det, men det var hemmalaget som gjorde det. Det gjordes på en synnerligen billig straff, en hemmaspelare tog tag i Bacary Sagnas tröja och kastade sig framåt och detta gick domaren på och han blåste straff. Straffen rullades sedan i mål, och plötsligt fick hemmalaget energi som dopade cyklister. De sprang som galningar, och det såg ett taq rätt skakigt ut i Arsenal. Kommentatorn på Sky Sports höll på att göra i byxorna av upphetsning och han babblade på om jättesensation och säsongens första skräll i Champions League (hade han bommat Roma-Cluj 1-2 då eller?), medan ex-gunnern Alan Smith som var bisittare var något mer sansad.

Nå, hur som helst så packade Dynamo Kiev in mer och mer folk i eget straffområde och lät en eller två spelare ligga på kontring. Det höll på att räcka, men i den 88:e minuten höll det inte längre. Efter diverse trixande och knixande hamnade bollen ute hos Theo Walcott som slog in den framför mål där flera Arsenal-spelare var framme och högg och till sist kunde William Gallas dundra in bollen i nät från ungefär 50 centimeters avstånd från mållinjen.

Arsenal jagade nu ett segermål, medan Kiev mest var intresserade av att spela av tiden. De fick god hjälp av domaren, som trots flera byten, ett par skadeavbrott samt att en Kiev-spelare lyckades ta närmare två minuter på sig för att genomföra ett byte (han hade så ont att han måste vänta på en bårbil för att köra honom av planen för att när han väl hade kommit av planen hoppa av och gå utan besvär) bara lade till tre minuter - och dessutom blåste av innan alla tre minuterna hade gått! Nu tror jag iofs inte att Arsenal hade hunnit med något segermål även om det hade spelats en minut till, men i alla fall.

Arsenal borde dock ha avgjort det hela redan i den första halvleken. Jag är personligen ändå inte helt missnöjd med en poäng när det nu blev som det blev med straffmålet i baken. Vinn hemma och kryssa borta, då går vi vidare - fast det hade förstås inte gjort ont med en bortaseger heller.

Dynamo Kiev-Arsenal 1-1 (0-0)
1-0 Bangoura (63, straff)
1-1 Gallas (88)
Domare: Luis Medina Cantalejo (Spanien)

Almunia 6
Sagna 6 (Eboue 78, 6)-Toure 6-Gallas 6-Clichy 6
Walcott 6-Denilson 6-Song 8 (Bendtner 70, 5)-Fabregas 7-van Persie 7 (Vela 84)
Adebayor

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)