Medlemmar: 8813 st.

Adebayor gjorde hattrick på Ewood Park.

Adebayor hjälte mot Blackburn

sön 14 sep 2008 kl 18:25

Först av allt vill jag be om ursäkt för att ni inte fick en inför rapport till matchen. Det ska förhoppningsvis inte upprepas av mig åtminstone. Till matchen så.

Jag hade laddat med goda vänner, dricka och chili i gryta. Tidigare hade Liverpool lyckats mot alla odds att besegra Manure med 2-1 så förutsättningarna för en toppenkväll fanns där.

Arsenal började bäst och att vi redan gjorde mål efter åtta minuter genom ett fantastiskt fin inlägg och förspel av hypade hattrickhjälten Theo Walcott hjälpte förstås stämningen hemma i stugan. Att Walcott överhuvudtaget startade matchen var väl lite av en skräll men med Nasri skadad så saknades det ett klockrent alternativ.

Efter målet tog Blackburn över och Arsenals spel kom av sig ganska mycket. Vi var stundtals under rejäl press och Blackburn hade många fina chanser som Almunia stod pall för på ett mycket fint sätt. Det mesta kom genom Brett Emerton och Roque Santa Cruz och Arsenal såg stundtals ut att luta sig för mycket tillbaka på sin ledning och det kan lätt straffa sig. Sista tio minuterna av första halvlek försökte de rödvita bara hålla i bollen och vänta ut halvtidssignalen. Jag sade till vännerna i soffan att jag tyckte det hade varit jävligt skönt om
vi lyckats hålla 1-0 till paus för vid det läget började det se ut som om vi skulle straffas för det defensiva spelet. Givetvis så väljer Arsenal att inte lyssna till mig utan Adebayor gör ofint nog 2-0 sekunderna innan domare Mike Dean visslar av halvleken.
Ridå för Blackburn.

I andra halvlek så kom Arsenal ut som ett betydligt mer avslappnat lag. Blackburn hade få chanser och Arsenal spelade runt väldigt väl. Det stora samtalsämnet efter matchen kom att bli straffsituationen där Eboue faller efter en tackling av Stephen Warnock. Mike Dean tvekade inte och mitt första utrop var också straff, men repriserna stillar inte oron för om Eboue filmade eller om där är en liten touch. Eboue bärs till slut av på bår och vi får hoppas att det inte var så allvarligt med Eboue.
Normalt tar van Persie straffarna för Arsenal men Adebayor fick chansen att bygga självförtroende och göra sitt andra mål för dagen. Säkert slår han in straffen bakom Paul Robinson och vi har stabila 3-0 borta mot bogeyteamet Blackburn.

Arsenal rullar runt och Blackburn är märkbart slutkörda och håglösa mot slutet av matchen. Adebayor får sista möjligheten i matchen i sista minuten där han kommer ensam med målvakten, rundar honom och slår bollen säkert i mål. Hattrick av Adebayor vilket är precis vad vi behöver, att båda våra ordinarie anfallare gör mål.
Walcott visar än en gång varför han ska vara ordinarie i Arsenal. Vilken speluppfattning och det är bara synd att han inte själv får sätta dit en boll. Clichy lysande, Fabregas för en gångs skull lite osynlig.

Blackburnbossen Paul Ince sade efter matchen "The good thing is that we won't be playing Arsenal every week." Det gillar vi att höra.