Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott har lirat mycket på slutet. Vilas han mot Bolton?

Inför Bolton-Arsenal

fre 19 sep 2008 kl 16:36

Efter den östliga trippen till Kiev väntar nu den tredje bortamatchen på åtta dagar. Våra kanonjärer åker precis som förra helgen upp till nordöstra England, denna gång för ett möte med Bolton.

Bolton var under några säsonger något av ett bogey team för Arsenal. Under säsongerna 05/06 och 06/07 möttes Arsenal och Bolton fyra gånger i ligan och tre gånger i FA-cupen - och bara två av de sju matcherna slutade med Arsenal-vinst, där det i den ena segern dessutom krävdes förlängning (där förresten Fredrik Ljungberg gjorde ett mål, vilket om jag inte missminner mig skulle visa sig bli hans sista för Arsenal).

Förra säsongen gick det desto bättre, då blev det seger med 2-0 hemma efter att Kolo Toure knäckt bortaförsvaret genom att dundra in en frispark från 30-35 meter och bortamötet blev en smärre klassiker: efter den första halvleken låg Arsenal under med 2-0 och Diaby var utvisad efter en idiottackling, men de rödvita repade mot, kvitterade med två snabba mål runt 65:e minuten och på övertid kunde Fabregas valla in segermålet via två hemmaförsvarare.

Till morgondagens match ser det ut att bli samma trupp som i onsdags. Diaby, Silvestre och Nasri är fortsatt skadade liksom de långtidsskadade Eduardo och Rosicky. Det är svårt att gissa någon lagupställning, troligen kan det bli en del omskiftningar - det skulle tex inte förvåna mig om Walcott startar på bänken då han har spelat mycket de senaste veckorna. Det gäller överlag att spelarna har skött sin återhämtning ordentligt efter allt resande de två senaste veckorna, vi ska ju inte glömma att i princip alla spelare också var ute och åkte runt på landslagsuppdrag förra veckan med i en del fall ganska långa resor och sådan tar på krafterna mer än man kan tro.

Oavsett det så tycker jag ändå att det här är en match som Arsenal ska kunna vinna. Bolton är helt enkelt inte ett lika bra lag som de var för två år sedan, och så länge inte Arsenal tar för lätt på uppgiften så ska det bli tre poäng.

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med avspark 18.30.