Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vela gjorde hattrick mot Sheffield United.

Young guns are blazing

tis 23 sep 2008 kl 20:50

Arsenal är solklart vidare i Carling Cup. Man kan undra hur Gary Speed med hundratals års erfarenhet av toppfotboll känner sig när han blir bortdribblad av ett lag med medelåldern 18.5 år.

Ingenting är väl någonsin vad det ser ut att vara. Nu såg vi ingenting just denna kväll och Viasat Sports inköpare måste ställa sig i skamvrån hela veckan om ni frågar mig. Jag menar Swansea – Cardiff eller Man U – Middlesbrough. De matcherna tillsammans renderar färre mål än vad Arsenals 18 åringar gör mot Sheffield United.

Jag fick bänka mig framför live text commentary på ESPNsoccernet.com, ett riktigt dåligt alternativ till bilder, men bra sätt att följa en match utan bilder.

Laguppställningen gav oss en bra inblick i hur Arsene Wenger ser på Arsenals framtid. Han låter Bendtner, Song och Djorou spela fast de spelade i lördags, ett sätt att ge dem speltid och rutin. Han blandar dessutom in ett gäng killar vi inte ser så ofta. Mest spännande är kanske redan hyllade Jack Wilshere som 16 år gammal får spela ligacupfotboll med Arsenals a-lag.

Det verkar som att matchen står och väger ett bra tag i första halvleken och vad jag kan förstå så får vi inte vårt första skott på mål förrän i 25 minuten då Johan Djorou! Skjuter.

Dock så sätter vi 1-0 bakom Patrick Kenny 6 minuter senare när Bendtner på pass av Vela sätter bollen från 25 meter ut.

11 minuter senare gör Bendtner sitt andra och jag börjar hoppas på ett säkert avancemang i denna den minst viktiga av turneringar. Assist: Ramsey.

Det skulle hinna bli 3-0 till de våra genom Carlos Vela som äntligen fick sätta dit den, Bendtner assisterar och saken är i praktiken avgjord.

Halvtidsstatistiken talar om 5-2 i skott och ett övertag i bollinnehav på 62-38. Då snackar vi om ett lag som nästan platsar i U18ligan mot Championshipmotstånd!

Andra halvlek tar vid där den första slutade: med mål av Vela. 4-0 sätter han efter assist av Gibbs, en assist som han skickar från egen planhalva. Det här kan springa iväg.

Jack Wilshere gör 5-0 efter 57 minuter och Sheffield United får nog rannsaka sig själva efter den här matchen. Oavsett hur mycket vi hyllar vårt lag så kan det inte vara okej för rutinerade fotbollsspelare att förlora med tennissiffror mot 18-åringar. Tennissiffror?

Jodå 6-0 sitter i 87:e minuten då Carlos Vela sätter sitt hattrick efter Ramseys andra assist för dagen.

Jag kan inte sätta betyg på spelarna då jag inte sett dem, men jag tror att det inte fanns en dålig spelare i Arsenals lag idag. Vilken framtid Arsene Wenger visar upp.

Statistiken talar om 18-6 i avslut och 10-1 på mål. 61-39 i bollinnehav och 6-1 i hörnor till vår favör. Överlägsna?

Det borde inte gå, men Arsenal har gjort det igen, förödmjukat motståndet med gymnasiekillar.

Arsenal – Sheffield United 6-0

Laget:
Fabianski 6
Hoyte 6, Djourou 8, Song 7 (Coquelin 6), Gibbs 7
Wilshere 7, Randall 8, Ramsey 8, Merida 6 (Lansbury 6)
Vela 8, Bendtner 8 (Simpson 6)
Ej använda spelare: Mannone, Jay Thomas, Ogogo, Frimpong
Domare: Phil Dowd