Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal föll pladask hemma mot Hull.

Vad sysslar vi med?

lör 27 sep 2008 kl 19:26

Arsenal åkte på en riktig stjärnsmäll och återigen visade sig kapten Gallas från sin mindre bra sida. Arsenal ställde helt enkel bara ut skorna ikväll

Arsenal - Hull. Smaka på det. Titelaspirant mot nykomling. Kan bara sluta på ett sätt. Arsenal började match i ett bra tempo där man efter tio minuter knappt hade låtit Hull låna bollen, men i takt med att målen och rent faktiskt de vassa målchanserna uteblev så slog man av på takten. den rätta energin vägrade infinna sig och Hull började ta åt sig mer av bollinnehavet och spelet.

Arsenals spel vägrade infinna sig och det såg faktiskt ganska så lojt ut under matchen, visst producerade Walcott en del löpningar och adebayor sprang offside men passningsspelet saknade ofta den sista touchen och andrabollarna vanns oftast av betydligt hungrigare Hullspelare.
Fabregas var ännu en gång blek och frågan är vad man ska göra med honom. Idag glänste Denilson betydligt mer. Adebayor och van Persie borde vara ett anfallspar som skapar och dominerar i match efter match, men istället tycker jag mig se ett samarbete som inte fungerar.

Hull gjorde precis som de skulle, spelade väldigt fysiskt utan att vara fula och spelade väldigt väldigt tätt vilket uppenbarligen störde Arsenal i uppspelsfasen. Vi kom ingenstans och alla nickdueller gick åt fel håll.
0-0 i halvtid och huvudena hängde rejält hos oss på Sir Toby´s i Malmö. Vid 0-0 finns dock hoppet om en bättre andra halvlek och att Wenger skulle låta en fransk version av hårtorken göra skillnad i omklädningsrummet.

Spelet blev väl en aning bättre i inledningen av den andra halvleken och 1-0 till de våra kom också ganska logiskt. ett självmål som Fabregas annars stöter in till följd av lysande inspel av Walcott, bäst på plan idag av de rödvita. Arsenal fortsatte att hålla initiativet i matchen utan att skapa de helt avgörande chanserna och ta tillvara på dem. det liknade allt som oftast ett handbollsanfall där ingen riktigt vågade göra de rätta sakerna, bollar som skickades in nådde hela tiden Hullspelare som rensade med en furiös spark.

Hull skapade inte särskilt mycket men lyckas trots det få iväg ett sanslöst skott genom Geovanni som skickar en boll från vänster utanför straffområdet rakt upp i högra krysset. Fullständigt otagbart och en kalldusch i minusgrader.
Ett par minuter senare är det dags igen genom att vi återigen blottas defensivt på hörnor. vad är det som gör att vi har så svårt med det. Det är Gallas som missar sin bevakning och Dany Cousin kan sätta den hur enkelt som helst på nick.

Nu vaknar arsenal och Arsene Wenger sätter in hela sin arsenal om ni ursäktar dubbelskrivningen. Vad hjälper det när spelet i sig inte funkar?
Gallas lyckas få en nick i ribban och det är väl allt. Några långskott och nästan nära bollar.
En usel dag på jobbet och det här borde rendera i löneavdrag. Walcott är godkänd och Touré. I övrigt så måste man fråga sig hur någon kan tro att vi är utmanare om ligatiteln. Se en match med United eller Chelsea så ska jag visa er en ligasegrare. Spelar rätt så tråkigt men vinner stabilt och utan tvekan. Skönhet är inte allt.
Vi får nog vara nöjda med fjärdeplatser om det ska se ut så här.

Arsenal: Almunia (7), Sagna (6), Toure (6), Gallas (4), Clichy (6), Eboue (5) (Bendtner 69 (4)), Fabregas (5), Denilson (6), Walcott (7) (Vela 77 (5)), Adebayor (5), Van Persie (5).
Subs Not Used: Fabianski, Ramsey, Song Billong, Silvestre, Djourou.

Mål: McShane 51 og. Geovanni 62, Cousin 66.

Publik: 60 037

Domare: Alan Wiley (Staffordshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)