Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi ger svar på vanligt ställda frågor.

Viktig info från Arsenal Sweden

tor 2 okt 2008 kl 13:19

När kommer Kanonmagsinet? När kommer medlemskorten och när blir medlemsresan? Här är nyttig information från Arsenal Sweden.

Säsongen har pågått ett tag nu, men ännu har inget Kanonmagasinet eller medlemskort skickas ut.
Varför undrar många.
- Sanningen är den att vi helt enkelt inte hunnit med. Vi har lagt mycket tid på att sjösätta den nya sajten och därför har de andra sakerna tagit längre tid, säger klubbens ordförande Jocke Lander.
Men det är inte hela sanningen.
- Nej, det stämmer. Många av de mest engagerade personerna i klubben har tyvärr inte så mycket tid att lägga längre. Vi tappade Stefan Eriksson, som har två små barn, inför säsongen. Sedan har Johan Luks fått nytt jobb och måste pendla från Eskilstuna till Västerås och Kaj Poikela har också nytt jobb som tar mer tid och dessutom har han nyligen blivit pappa. Att jag själv jobbar oerhört mycket spelar så klart också in, säger Lander.
Klubben arrangerade ett möte i Västerås i våras för att få fart på verksamheten.
Många dök upp - men Lander är ändå inte helt nöjd med utfallet.
- Vi fick med ett par som jobbat på bra, men så klart hade vi önskat att klubben hade flera drivande människor som istället för att tjata och gnälla hjälper till när de ser att saker och ting tar tid.
- Vi kommer aldrig att bli bättre om inte fler engagerar sig, så är det bara. Ingen får lön från klubben och familj och arbete måste gå först. Det är helt orimligt att kräva att de som redan lägger ner tid ska jobba mer. Våra dygn har tyvärr också bara 24 timmar, säger klubbens ordförande.

Men nu är saker på gång.
Redigeringen av Kanonmagasinet 29 är klar och tidningen kommer att skickas till tryckeriet denna vecka.
Sedan kommer det att gå fort.
- Ja, för en nyhet för säsongen är att vi inte längre packar tidningen själva. Det har vi lagt ut på tryckföretaget. De kommer att plasta och posta så fort tryckningen är klar. Tack vare detta vinner vi tid, säger Lander.
Och trots att det första numret, där vi kan bjuda på en exklusiv intervju med lagkapten William Gallas, inte kommer förrän i oktober siktar Arsenal Sweden på att tre nummer ska vara ute innan jul.
- Vi håller redan på med nummer 30, säger Lander.

Även medlemskorten är på gång. Alla kort är tryckta och klara och Johan "Haninge" Pettersson kommer att hämta dessa hos tryckeriet i dag (torsdag) och på lördag träffas ett gäng på O´Learys Götgatan för att göra utskicket.
- Ni som vill hjälpa till kan skicka ett mejl till mig på johan.luks@arsenal.se. Vi startar klockan 13.00 och ser sedan matchen mot Sunderland ihop, säger Luks.
- Dessutom bjuder vi de som kommer på käk.
Varför har utskicket av korten dröjt?
- Det handlar väl om att jag inte haft så mycket tid eftersom mitt nya jobb, en nystartad lärarkarriär, tagit mycket tid. Då har det ideella arbete fått stå åt sidan, säger klubbens kassör och medlemsansvarig.

Ämnet medlemsresa diskuterades flitigt på årsmötet. Nu har klubben fått klart med biljetter till de två aktuella matcherna.
Och det blir en dubbelresa i år också.
Arsenal Sweden har 40 biljetter till bortamötet med Everton onsdag den 28/1 och till hemmamötet med West Ham lördagen den 31/1.
- Vi fick beskedet igår och vi håller som bäst på att bolla idéer, säger Lander.
Hur tänker ni er upplägget?
- Vi siktar förmodligen på att ha en buss till Liverpool som avgår på onsdag morgon. Där uppe kanske vi besöker Beatles museum och sedan går vi på matchen på Goodison Park och åker hem på natten. Torsdag eller fredag blir det rundvandring på Emiraten och på lördag match mot West Ham, säger klubbens ordförande.
Vad kommer det att kosta?
- Lite svårt att säga exakt just nu eftersom spelprogrammet inte är spikat. Båda matcherna kan bli flyttade och det påverkar så klart hur många nätter vi måste vara borta, men troligen hamnar vi på runt 5 000 kronor.
Vad kommer att ingå då?
- Alla hotellnätter, matchbiljetter, buss till Liverpool och rundtur.
När kan man börja anmäla sig?
- Vi kan inte säga det just nu, men info kommer att läggas ut på sidan och mejlas ut till i alla i god tid innan så att alla har samma chans att anmäla sig.
Hur många kan åka med?
- 40 stycken.
Kan man köpa lösa biljetter till matchen mot West Ham?
- Nej, det kan man inte. Vi tar alla biljetter till resan och den matchen öppnas ej i biljettshopen.