Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sagna spelade hela matchen för Frankrike mot Rumänien.

Skador, mål och kval

sön 12 okt 2008 kl 09:33

Som vanligt när det är landslagsuppehåll så är i stort sett alla Arsenal-spelare ute med diverse landslag. Här följer en sammanfattning av vad våra kanonjärer haft för sig den här VM-kvalhelgen.

Vi börjar i Mecixo: Carlos Vela spelade hela matchen mot Jamaica och hans enda bidrag till statistiken var att han drog på sig ett gult kort. Matchen slutade 1-0 till Jamaica efter mål av Stoke-spelaren Ricardo Fuller. Mexico ligger därmed tvåa efter Honduras i sin kvalgrupp på samma poäng och samma målskillnad men färre gjorda mål.

Theo Walcott spelade 79 minuter för England i 5-1-segern mot Kazakstan men gjorde inte någon större match. Borat var inte uttagen i gästernas trupp, men noteras kan att Cashley Cunt svarade för en ypperlig framspelning till Kazakernas mål och därefter blev grundligt utbuad av hemmapubliken. England leder gruppen med två poäng före Ukraina.

I Schweiz segermatch (2-1) mot Lettland spelade Johan Djourou den första halvleken. Jag har inte lyckats hitta någon information om skälet till bytet, men eftersom det kom så tidigt så ligger det förstås nära till hands att anta att det berodde på en skada. Mer information lär komma. Schweiz är trea i sin kvalgrupp, fem poäng bakom ledande Grekland och lär få svårt att ta direktplatsen till VM.

Polen slog Tjeckien med 2-1, Lukasz Fabianski satt på bänken, men kunde glädja sig åt att segern betyder delad ledning i gruppen på samma poäng och samma målskillnad som Slovenien.

Cesc Fabregas fick spela sista 20 minuterna för Spanien när dessa avfärdade Estland på bortaplan med klara 3-0 och Spanien noterade därmed sin 26:e raka match utan förlust och sin tredje raka seger i detta kval. (Noteras kan här att domare i matchen var Jonas Eriksson, som jag spelade fotboll med i IFK Luleå för en herrans massa år sedan. Jag var målvakt och vi vann serien ett år, det är min största idrottsliga merit. Jag var tio år gammal - en del når sin höjdpunkt tidigt i livet...)

Frankrike nådde med stort besvär 2-2 borta mot Rumänien efter att ha legat under med 2-0 långt in i andra halvlek. Ende Arsenal-spelare som var inblandad var Bacary Sagna, som spelade hela matchen utan att bidra med vare sig gula kort eller mål. Gael Clichy satt inte ens på bänken. Frankrike ligger därmed fyra i gruppen, med fyra poäng på tre matcher och med två poäng upp till ledande Serbien.

Elfenbenskusten besegrade Madagaskar med 3-0, och Kolo Toure spelade matchens första 72 minuter medan Emmanuel Eboue spelade 63 minuter. Inga mål eller gula kort för någon av dem. Ivorianerna leder sin kvalgrupp klart på tolv poäng, fyra före tvåan Mozambique.

Emmanuel Adebayor som först inte skulle spela för Togos landslag i protest mot den dåliga organisationen runt laget för att sedan tvärt ändra sig och kasta sig på ett flygplan för att ansluta till truppen gjorde fyra mål när Swaziland besegrades med 6-0. Togo ligger tvåa i sin trelagsgrupp, en poäng bakom Zambia.

Som vanligt har även landskamperna medfört ett antal skador. Robin van Persie, Nicklas Bendtner och William Gallas tvingades alla att dra sig ur på grund av skador som uppstod på träning. Bara att hålla tummarna för att det inte handlar om några allvarligare saker.