Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cesc ska kunna spela trots en rapporterad bruten näsa.

Vi måste slå Everton

fre 17 okt 2008 kl 11:45

Nu går tåget och då gäller det för Arsenal att visa att de vill hänga på övriga topplag. Laget har helt enkelt inte råd med fler onödiga poängtapp.

Efter ett par tveksamma resultat och ett tio dagar långt landskampsuppehåll är det dags för Arsenal att börja vinna igen om man vill hänga på i toppen. Poängförluster mot lag som Hull, Fulham och Sunderland har gjort att Arsenal måste vinna matcherna mot toppkonkurenterna. Om Everton blir ett topplag återstå att se. Men det är i vilket fall som helst ett lag som vi måste ta tre poäng av hemma. Som vanligt vid landskampsuppehåll får man hålla tummarna att spelarna ska komma tillbaka till London hela och friska. Denna gång, som så många andra, är inte så fallet. Nyckelspelare som Gallas och Sagna missar helt klart lördagens match. Även Bendtner får kasta in handuken. Utöver detta har Fabregas enligt rapporter brutit nästan men troligtvis kan han spela ändå. Dessutom verkar det som att van Persie är hel igen efter att ha gjort ett inhopp i onsdags.

En hel del talar nu för att Silvestre får debutera inför hemmapubliken. Det ska bli väldigt intressant att se hur han lyckas bilda mittlås med Kolo Toure. Sagnas plats borde tas av Eboue.

Även Everton brottas med en del orosmoment i truppen. Cahill är avstängd och Castillo, Jagielka och Yobo saknas p.g.a. skador och sjukdomar. Dessutom är det oklart om Anichebe och lillasyster Neville kan komma till spel.

Yakubo har gjort fyra utav lagets elva mål och får väl ses som det största hotet. Som alltid gäller det också att vi försvarar oss bättre på fasta situationer. Det måste helt enkelt vara slut med insläppta mål på fasta nu.

Trolig startelva:

Almunia
Eboue, Silvestre, Toure, Clichy
Walcott, Fabregas, Denilson, Nasri
van Persie, Adebayor