Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kolo är på banan igen.

Derbydags 1

lör 25 okt 2008 kl 17:32

Arsenal åker till West Ham för att bygga vidare på formen. Två raka segrar och massor av mål borgar för en ny skalp. Men vilken blir backlinjen?

Det sägs att både Touré och Gallas är på benen igen, men det är oklart om de startar matchen mot West Ham. Annars är väl risken att vi får se både Silvestre och Song som mittlås igen. Song har varit ok om än inte briljant, medan Silvestre tror att det fortfarande är träningsmatcher som spelas. Han blandar och ger i mitt tycke alltför mycket och mot lag som West Ham har man inte råd med dumheter.

Nu är West Ham skadedrabbat i mängder. Gabbidon, Dean Ashton, nye Tristan, Jonathan Spector och Kieron Dyer är borta. Framförallt ser jag Dean Ashtons frånvaro som det stora avbräcket. Nu kommer osköne Lee Bowyer få speltid så grabbarna får ta på dubbla benskydd.

Arsenal saknar fortfarande Eduardo som dock sägs vara på väg tillbaka för en sensationell comeback i mitten på november. Sagna sägs vara tillbaka men är en mer trolig startman till onsdag. Rosicky givetvis borta.

Adebayor spelade ensam på topp mot Fenerbahce i veckan även om det inte kändes så spelmässigt, men här förväntar jag att van Persie kommer tillbaka. Det ger möjligen respass för Diaby som kanske inte ska matchas för hårt efter sin skada. Det ger vid handen att Walcott bör starta och speciellt om Eboue springer som högerback.

Detta är en månadens match i Arsenal Sweden så ta er till närmst pub och kolla matchen tillsammans med andra Gooners. Klubben är så levande som ni gör den!