Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tungt ansvar på Bendtner när Adebayor och RvP är borta.

Kan vi kämpa oss till tre poäng?

fre 7 nov 2008 kl 22:24

Med Adebayor skadad och van Persie avstängd kommer ett tungt ansvar att vila på Niklas Bendtners axlar när Manchester United kommer på besök.

Arsenal är som väl ingen har kunnat missa inne i en tung period och nu ställs det unga gardet verkligen på prov. Det mesta har gått oss emot de senaste tre matcherna och nu väntar en av årets tuffaste matcher då Manchester United kommer på besök på den finaste av arenor. Det är vårt första möte för säsongen med ett annat lag ur "the big four", medan United redan har hunnit med att möta både Chelsea (1-1) och Liverpool (förlust 1-2) på bortaplan. United har inga skador att tala om, medan vi åtminstone saknar Adebayor, van Persie, Eboue samt de långtidsskadade Rosicky och Eduardo och riskerar att tvingas klara oss utan Almunia, Sagna, Gallas, Walcott och Silvestre. Det betyder att i värsta fall saknar vi tio spelare så det blir i så fall till att gräva djupt i truppen för att ens få ihop ett fullt lag.

Men är vi chanslösa? Nej, det tror jag inte för en sekund att vi är. United kommer inte att parkera spelarbussen i eget straffområde och det kan ge öppningar för oss. Dessutom kan det ofta vara bra att möta riktigt svårt motstånd i stället för ett lag där man har förväntningar och krav på sig i ett läge där självförtroendet inte är på topp.

Vad kommer vi då med för lag? Ja, det känns nästan helt omöjligt att gissa i nuläget med tanke på hur många osäkra kort det finns. Det enda jag är helt säker på är att Clichy tar vänsterbacken, Fabregas och Denilson innermitten och Bendtner spelar på topp, antingen ensam eller med Vela på sidan av.

Ser man till möten mellan lagen på senare år är det ganska jämnt. Säsongen 06/07 tog Arsenal full pott i två ligamöten (1-0 borta och 2-1 hemma efter att Henry avgjort på tilläggstid), medan det förra säsongen slutade 2-2 på Emirates och 2-1 till United på Old Trafford. Dessutom spelades ett möte i FA-cupen, då ett b-betonat (kompletterat med en totalt ointresserad William Gallas) Arsenal fick åka hem med 4-0 i baken.

Gällande den här matchen tror jag att Man U kommer att öppna offensivt för att försöka ta en tidig ledning som de gjorde mot Liverpool och Chelsea. Det gäller för Arsenal att inte släppa till initativet för mycket, och sedan gäller det att Niklas Bendtner har en betydligt bättre dag än han hade mot Fenerbahce i onsdags då inte särskilt mycket blev rätt. Han kommer att tvingas stånga sig blodig mot Ferdinand/Vidic i bortalagets mittförsvar, och kommer inte att få någonting gratis.

Under alla omständigheter ska det bli intressant att se hur Arsenal svarar upp mot den här utmaningen. Det är helt enkelt lite av crunch time för många av spelarna - har ni vad som krävs i de stora sammanhangen?