Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev ingen rolig lördag i Stoke för Arsenal.

Jag kan spela fotboll, jag är inte rädd!

lör 1 nov 2008 kl 17:23

Arsenal-anfallen avlöste varandra och de vackra målen formligen östes in. Sedan stängde jag av Henry-DVD:n och återvände till verkligheten. Och den hade jag klarat mig utan i dag.

Ja, vad ska man säga? Arsenal gör en rakt igenom genom helt underkänd insats. Förlusten är odiskutabel, Stoke skapar två mål på inkast från Rory Delap och Kolo Toure respektive Mikael Silvestre misslyckas var sin gång att ta undan bollen.

Som extra elände klev tre spelare av skadade och en drog på sig tre matchers avstängning. Adebayor, Sagna och Walcott gick sönder och Robin van Persie fick ett hjärnsläpp och tacklade till Stoke-keepern Tomas Sörensen och det röda kortet var givet. Sörensen spelade förvisso sämre teater än vad Brolle Jr gjorde när jag såg honom i en musikal för ett par veckor sedan, men det spelar mindre roll för man får ju inte springa rakt in i målvakten och putta omkull honom hur gärna man än vill och hur dum man än tycker att han har varit.

Arsenal gjorde förvisso ett reduceringsmål på övertid, och det var Gaël Clichy som genom ett skott som ändrade riktning på två försvarare gjorde det och det var hans första i A-lagssammanhang för Arsenal. Det hjälpte föga, ett numera till nio man decimerat Arsenal orkade inte skapa någon fler målchans i matchen under de tre minuter som återstod av tilläggstiden.

Jag tycker överlag att det ser ut som om hela laget är på väg att ramla ihop mentalt. Kanske är det så att de inte har orkat med att ha ett större favoritskap på sig den här säsongen jämfört med den förra, kanske är det något annat. Trots rena propagandafotbollen i vissa matcher verkar det inte göra att spelarna blir säkrare på sig själva och det här är något som Wenger måste hitta ett motmedel mot tämligen snart om vi inte ska tvingas slita hårt för att ens bli fyra den här säsongen. Det här påminner oerhört mycket om säsongen 05/06, och då kom aldrig någon riktig vändning även om det löste sig med en fjärdeplats till sist tack vare att Tottenham bokstavligt talat sket ner sig under avslutningen av säsongen.

Tyvärr känns det även som om Wenger själv har börjat få panik, för jag måste säga att laguttagningen ännu en gång kändes mycket märklig - Walcott och van Persie som har varit mycket bra på sista tiden startade båda på bänken, och mittfältet packades fullt av innermittare vilket betydde noll och ingen bredd på spelet.

Äh, den här matchen vill jag bara glömma. Det känns futtigt att inte skriva mer än så här i ett matchreferat och jag medger att det mesta jag har skrivit inte specifikt rör matchen i sig men jag vet ta mig fanken inte vad mer jag ska skriva. Det hände absolut ingenting under 90 minuter förutom två långa inkast och ett slumpmässigt Arsenal-mål.

Stoke-Arsenal 2-1 (1-0)
1-0 Fuller (10)
2-0 Olafinjana (73)
2-1 Clichy (93)

Almunia 3
Sagna 2 (Walcott 2)-Silvestre 1-Toure 1-Clichy 3
Diaby 1-Song 1-Fabregas 2-Denilson 1
Bendtner 1 (van Persie 1) -Adebayor 1 (Vela 1)