Medlemmar: 5525 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Simpson gjorde två när Wigan skickades ur Ligacupen.

Vem stoppar ungdomarna?

tis 11 nov 2008 kl 22:31

Återigen vann Arsenals ungdomar mot Premier Leaguemotstånd. 3-0 skrevs siffrorna till och det var hur rättvist som helst.

Vi har börjat vänja oss vid att Arsenals ungdomar klarar sig långt i ligacupen, och det mot bra motstånd, vi minns matchen mot Liverpool där det kändes som att vi kunde ställt upp med Vic Akers damer och ändå vinna.

Matchen mot Sheffield United i förra omgången var en ren fröjd att bevittna och dagens match var stundtals utmärkt som afrodisiak. Tempot var högt, ibland för högt och våra 8!!!!! tonåringar på plan ville ibland lyckas med alldeles för svåra saker. Sådant förlåter man när bollarna går in. Det dröjde nästan en hel halvlek innan vi fick se första målet. Det gjordes av idag utmärkte Jay Simpson på en smörpass av Ramsey.

Wigan ställde upp med exakt samma startelva som klarade 0-0 mot Stoke i helgen på när en man. Holländaren De Ridder ersatte Heskey så det var i stort sett ett ordinarie bottenlag i Premier League mot killar som knappt behöver raka sig ännu.

Att de är just unga märks särskilt av i passningsskickligheten, allt går inte fram som man är van vid och en del huvudlösa tacklingar får man också se. Dock kan man se att tänket från Wenger finns där hela vägen. Det lönar sig. Efter första halvlek undrade man hur vi kunnat undgå att göra mer än ett mål, Vela hade haft ett antal fina lägen att avgöra och Kieran Gibbs av alla var framme och borde ha satt en balja bakom storspelande Chris Kirkland.

Storspelande kan man inte kala Lukasz Fabianski ikväll. Han gjorde i och för sig två fantomräddningar i slutet av matchen och han höll nollan, men flera ingripanden framförallt på fasta situationer var ytterst tveksamma. Konstigt då jag tycker att han tidigare visat en enorm pondus i just de situationerna.

Simpsons andra mål är en läckerbit på framspelning av Vela som kommer helt ren då Emerson Boyce missar tacklingen på honom längs vänsterkanten.

Sista målet gör Vela själv och det är en fantastisk chip med vänstern i en duell mot Bramble som seglar snyggt över en uppgiven Kirkland och matchen är över. Till sist får vi äntligen se Amaury Bischoff göra debut, en debut som passerar rätt så obemärkt. En skön känsla att vi är vidare och det bli intressant att se vilken nästa skalp är. Vågar vi hoppas på Man U?

Arsenal-Wigan 3-0
Simpson 42, 66, Vela 70)

Arsenal: Fabianski (4), Hoyte (7), Song  Billong (8), Djourou (8), Gibbs (7), Wilshere (8)(Bischoff 76), Randall (8), Ramsey (9), Merida (8), Simpson (9) (Lansbury 76), Vela (9)(Fonte 84).
Subs Not Used: Mannone, Coquelin, Ogogo, Frimpong.

Booked: Ramsey.

Att: 59,665.

Ref: Steve Tanner (Somerset).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)