Medlemmar: 7639 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal föll hemma mot Aston Villa.

Det är tuffa tider för en drömmare

lör 15 nov 2008 kl 22:14

Allt som kännetecknar ett mästarlag saknades i dagens match. I alla fall från Arsenals sida.

Det här blir ingen lång rapport. Man orkar inte. Jag går inte och deppar ner mig fullständigt, för helt ärligt så var det väl inte helt oväntat att vi åker på stryk. Det vi alla hänger upp oss på är ju sättet som vi ryker på. Denna eviga oinspiration, detta ointresse för att göra det som Aston Villa, Stoke, Hull och Fulham gör. Kämpar till sista blodsdroppen. Vi kan göra det. Mot Man U gick det alldeles utmärkt. Men med denna takten av förluster slutar vi bäst 5:a i ligan. Aston Villa såg idag mer ut som ett Champions League lag än vad vi gjorde.

Första halvlek slutar 0-0 och Wenger säger att han tycker att vi hade tur som höll det resultatet och det kan man ju bara hålla med om med tanke på att Aston Villa fick en straff efter att Theo Walcott fällde Ashley Young i utkanten av straffområdet. Solklar straff, men man fick ändå känslan av att det var vår kväll efter att Almunia läst straffen och tagit den med högerarmen.

Spelet böljar ganska mycket resten av halvleken utan att de riktigt fina målchanserna visar sig för Arsenal. Aston Villa ligger helt rätt i positionerna medan vårt passningsspel saknar det där sista. Bendtner får inte ut någonting och även när det kommer en passning så tar han fram sin okunnighet så att den blir pinsamt synlig.

Andra halvlek tycker jag mig se att vi har en bättre attityd och lyfter oss en aning och visar lite bättre aggresivitet. Denilson gör ett storartat jobb idag, men Fabregas har tappat i år. Fan vet vad det beror på.

Något tidigare än vanligt byter dock Wenger och går upp på en riktigt 4-4-2 uppställning när han skickar in Adebayor istället för duglige Diaby. Adebayor får ett läge nästan direkt men får inte kontroll på bollen.

Tio minuter senare hamnar Sagna på backen i en duell och blir liggande. Ingen huvudskada och Villa gör helt rätt i att fortsätta spela. De rusar upp längs vänsterkanten och får på ett inlägg som Clichy inte kan rikta bort från mål och så sitter den bakom Almunia. Vi var inte på gång, men en kalldusch i alla fall.

Vi försöker pressa men Villa spelar smart med oförminskad koncentration och de riktiga farligheterna uteblir. 0-2 avgör matchen med tio minuter kvar och det är synnerligen läckert av Agbonlahor som kommer i duell med Gallas sida vid sida och med en enkel tackling kommer fri med Almunia och lägger den otagbart vid sidan om spanjoren.

Förlust och vi kan väl konstatera att ligan är körd. Solklara vinster för våra rivaler som inte visar något tecken på svackor, medan vi å andra sidan trampar vatten. På målskillnad har vi fjärdeplatsen. Det ser ut som att vi kanske får förlita oss på kocken på Marriott i år igen. 

Inga underkända betyg idag. Var och en gjorde en godkänd insats individuellt, men lagmässigt är det inte så bra.

Arsenal - Aston Villa 0-2 (0-0) Clichy 70 og, Agbonlahor 80.

Arsenal: Almunia (7), Sagna (6) (Toure 71 (7)), Gallas (7), Silvestre (6), Clichy (6), Walcott (7), Fabregas (6), Denilson (7), Nasri (6), Diaby (6) (Adebayor 61 (6)), Bendtner  (5) (Vela 68 (6)).
Subs Not Used: Fabianski, Ramsey, Song Billong, Djourou.

Booked: Denilson, Fabregas.

Att: 60,047

Ref: Mike Riley (Yorkshire).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)